pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren socialpedagog sökes till Svartbäcksskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Erfaren socialpedagog sökes till Svartbäcksskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  I Haninge kommun har våra medarbetare mer eller mindre kontakt med medborgare i alla åldrar. För att förhindra smittspridning både på arbetsplatsen och i samhället har Haninge kommun fattat beslut om att införa vaccinationskrav på samtliga nyanställningar i Haninge kommun från och med den 1 januari 2022. För tjänster inom social- och äldreförvaltningen gäller beslutet från 8 december 2021. Du behöver därför uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten inför en anställning. I vissa förekommande fall kan undantas ges, t ex av medicinska skäl.

Välkommen att utvecklas med oss!

Är du en erfaren socialpedagog eller behandlingspedagog med intresse för friluftsliv?  Då är du välkommen att söka vår tjänst i en ny grundsärverksamhet! 

Vår skola ligger vid Tyresta nationalpark i Haninge kommun med urskogen runt hörnet. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi jobbar tillsammans med målet i sikte för att skapa goda förutsättningar för ett bra framtida liv för våra elever. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan. Vår skolmiljö är kreativ vilket vi på olika sätt synliggör i lärandet. På skolan har vi 450 elever varav 68 elever på grundsärskolan. 

Nu är vi i startgroparna att påbörja en ny verksamhet för en elev inom grundsärskolan som behöver en lugn och stabil miljö. I verksamheten kommer fyra personal att arbeta, en speciallärare mot utvecklingsstörning, en förskollärare samt två socialpedagoger alternativt behandlingspedagoger. Verksamheten kommer att ligga i lokaler i en mer avskild miljö för att skapa lugn och minska stressrelaterade intryck. Undervisningen kommer till större del ske utomhus och du behöver därför ha ett stort intresse för friluftsliv och ett upplevelsebaserat lärande.

Ditt uppdrag

Du kommer i samråd med övrig personal vara ansvarig för att arbeta fram fungerande rutiner för verksamheten samt genomförande av undervisning. Du kommer att följa eleven under skol- och fritidstid. Du kommer också att ha en utökad föräldrakontakt, samt kontakter med externa aktörer såsom habilitering med mera.

Det här söker vi hos dig

Du är utbildad socialpedagog eller behandlingspedagog gärna med erfarenhet av att ha arbetat inom grundsärskolan eller resursskola. Du har en god kunskap och erfarenhet av olika former av NPF-diagnoser samt beteendeproblematik. Som pedagog innehar du ett lågaffektivt bemötande. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån elevens behov. Du är lyhörd, ansvarstagande och ser vikten av att skapa goda relationer med elever, medarbetare och föräldrar.

Stor vikt kommer läggas vid personlig mognad och lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Då verksamheten är ny har du stor möjlighet att vara med att utforma den. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt kontinuerlig handledning av specialpedagog och skolpsykolog. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Provanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-03-01

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/3

Kontakt: Helen Kaaling
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2022-01-07

Sista ansökningsdag:
2022-01-31

Dela detta jobb

Erfaren socialpedagog sökes till Svartbäcksskolan

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen