pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren elevassistent till grundsärskolan på Bredängsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-27

Ansök nu

Erfaren elevassistent till grundsärskolan på Bredängsskolan

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsplats
Bredängsskolan är en mångkulturell F-9 skola med ca 25 elever på grundsärskolan. Totalt har vi ca 530 elever med åtminstone 30 olika modersmål. Skolan ligger i Bredängs centrum med närhet till både natur och kultur. Vår vision är att Alla ska lyckas!
För att Alla ska lyckas satsar vi mycket på språkutvecklande arbetssätt och digitala verktyg i undervisningen. På grundsärskolan satsar vi mycket på AKK (alternativ kompletterande kommunikation). Vi vill att våra elever ska lyckas nå sina personliga mål med skolan.
För att Alla ska lyckas följer alla lektioner samma struktur.
Bredängsskolans ordnings- och trivselregler beskriver förväntningarna på hur vi ska vara mot varandra för att Alla ska lyckas. Dessa förväntningar handlar bl.a. om att vi ska bemöta varandra på ett positivt och respektfullt sätt.
Läs mer om vår skola på www.bredangsskolan.se
 

Arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har ett genuint intresse och erfarenhet av att arbeta i grundsärskolan. Som elevassistent på vår skola jobbar du med elever som har intellektuell funktionsnedsättning (IF) och eventuellt andra diagnoser. Tillsammans med elevernas lärare skapar du förutsättningar för barns lärande och utveckling under skoltid. Undervisningen sker i huvudsak i mindre sammanhang utifrån varje elevs behov.
I din roll som elevassistent arbetar du även i fritidshemmets och korttidstillsynens verksamhet på morgnar och eftermiddagar samt på lov. En del aktiviteter gör vi gemensamt på fritidshemmet och på KTT, medan andra aktiviteter görs i mindre sammanhang i olika grupper. Som elevassistent i grundsärskolan ingå det att kunna leda planerade aktiviteter. Vår verksamhet är öppen vardagar mellan kl 6.30 och 17.30. Det ingår eventuellt öppning och stängning av verksamheten.

Du skall kunna arbeta med elever med flerfunktionsnedsättning som har olika stora förmågor att kommunicera. Du ska ansvara för omvårdnaden (t.ex. genom att hjälpa eleven vid toalettbesök, måltider och ta på/av ytterkläder) i samklang med att eleven ges förutsättning att utveckla sin självständighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Har erfarenhet av att arbeta med elever i grundsärskolan.
- Har utbildning och kunskap inom alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och eventuellt tillämpad beteendeanalys (TBA).
- Har ett lågaffektivt bemötande och kan hantera stress.
- Tycker om och vill arbeta i team, men som självständigt kan planera och utföra sitt arbete.

Utbildningar som är riktade mot barn och ungdomar, specialpedagogik, fritidshem eller liknande är meriterande. 

Vi söker dig som är stabil och engagerad, har god samarbetsförmåga och arbetar relationsskapande. Vidare ser vi helst att du har god pedagogisk insikt, är tydlig och har god kommunikativ förmåga.

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Erfaren elevassistent till grundsärskolan på Bredängsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen