pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Erfaren barnskötare sökes till vår AST verksamhet

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-08

Ansök nu

Erfaren barnskötare sökes till vår AST verksamhet

Engagerade och skickliga pedagoger är avgörande för elevernas lärande och en skolas kvalitet. I Sollentuna och på Silverdalsskolan lär vi av varandra och delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi har höga förväntningar på både elever och medarbetare och erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. 

Silverdalsskolan är en kommunal skola belägen i södra delen av Sollentuna. Skolans verksamhet omfattar en förskola, grundskola F-9, fritidshem samt en kommungemensam verksamhet för elever med diagnoser inom autismspektrat. För våra elever är skolan viktig och studieresultaten är mycket goda. Skolan är Olweus-certifierad sedan flera år tillbaka och skolan präglas av trygghet och hög trivsel bland eleverna. 

I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla pedagoger och elever har tillgång till en egen dator eller iPad.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik situation.

Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna samarbeta tätt med skola för att kunna planera och anpassa för barnens trygghet samt aktiviteter över hela skoldagen.

Du har erfarenhet av att leda och organisera ett fritidshem samt vägleda kollegor.

Vi söker nu en barnskötare alternativt fritidsledare till vår autism-verksamhet. Hela enheten består av 49 elever i mindre grupper, 10 resurser samt 8 lärare. Här hör vi till och arbetar tätt i en mindre grupp under dagen. Före och efter skoltid är har vi en egen fritidsverksamhet som drivs tillsammans med övriga resurser. 

Vill du bli en del av vårt team och fortsätta utveckla Silverdalsskolan till att bli en av Sveriges bästa skolor?

Arbetet består i att tillsammans med annan fritidspersonal planera, leda och genomföra det pedagogiska arbetet för att skapa helhet och trygghet för barnen. I arbetet ingår det även att stötta elever i klass under dagen innan fritidshemmet tar vid.
Vi ser att samarbete och en samsyn kring elevernas hela dag och samarbete mellan skola och fritidshem, där allas olika kompetenser tas tillvara är en förutsättning för att skapa helhet och trygghet över hela dagen för såväl elever som vuxna. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare och bidra till ett positivt arbetsklimat

Kvalifikationer

Du är en meriterad barnskötare som har arbetat inom fritidshem tidigare. Du har en vilja att både stötta eleverna under lektionstid och en vilja att driva fritidsverksamhet.

Du har ett genuint engagemang för barn och elevers lärande och utveckling. Du är en tydlig och lyhörd ledare och Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet.

Du behöver ha förmåga att anpassa efter det enskilda barnets behov.


Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du uppskattar att samarbeta med andra i olika konstellationer.

Som person är du prestigelös, ansvarstagande och har en stor vilja att bidra i det kollegiala lärandet. Du ser möjligheter och utmaningar istället för problem och misstag som något viktigt att lära av.

Vi vill att du ska ha erfarenhet och en Fritidspedagog eller barnskötarutbildning i grunden.

Platsen kommer att tillsättas om erforderliga beslut tages. Intervjuer sker löpande under perioden och platsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Förmågor och färdigheter

Personlig mognad
Självständighet
Självgående
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Ledarskap
Strukturerad
Kvalitetsmedveten
Pedagogisk insikt
Helhetssyn

Vi erbjuder

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

logo
Erfaren barnskötare sökes till vår AST verksamhet

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret