pedagogjobb.se

Logo

Engagerad idrottslärare till Tavestaskolan

Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Engagerad idrottslärare till Tavestaskolan

En dag på jobbet 

Är du redo att inta rollen som idrottslärare? 
Tycker du om att arbeta på en skola som vågar förändra? 
Är du den som vill utmana och utveckla ditt pedagogiska ledarskap? 
Tror du att värdegrundsarbete har en viktig roll i ditt dagliga arbete? 
Delar du vår vision, att elever som blir sedda och bemötta med respekt utifrån sina förutsättningar och behov, lyckas bättre? 
Då har du hittat rätt! 

Du kommer att undervisa elever inom spannet åk 1-5 inom idrott och hälsa. Som idrottslärare hos oss kommer du att ansvara för ämnet idrott och hälsa, vilket innebär planering, undervisning, utvärdering och utveckling  av verksmaheten osv. Arbetet innebär att skapa positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv hos eleverna genom att leda och motivera. Vi vill att du skapar förståelse för vikten av fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil. Du är också en del av vår rastverksamhet,  ansvarig för simningen på skolan samt är den som står för kontakten med idrotssföreningarna runtomkring. 
Du ingår i skolans utevcklingsarbete och prest-nätverket samt  kommunens gemensamma nätverk inom idrott och hälsa. .
Arbetet sker i nära samarbete med skolledning, elevhälsa och vårdnadshavare.  

Vem är du?  

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i idrott och hälsa. Som person är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du kommer med nya idéer och arbetar självständigt utifrån vår vision och våra mål. I rollen är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och det är naturligt för dig att hantera dator och teknik i ditt dagliga arbete. Du arbetar med att skapa tillgängliga miljöer och har en förståelse för att alla människor har olika förutsättningar och tar till sig kunskap på olika sätt.
- Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, kollegor, skolans elevhälsoteam samt skolledning.  
- Du är van att använda digitala verktyg
- Har ett relationellt förhållningssätt
- Har erfarenhet av att arbeta med elever med olika funktionsvariationer

Krav:
Examen med lärarlegitimation och behörighet idrott och hälsa.  
Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig professionellt i tal och skrift.
Du är en mycket god organisatör, har struktur och ordning samtidigt som du har förmågan att vara mycket flexibel och beredd på snabba vändningar i det dagliga arbetet. Du måste brinna för att arbeta med barn, ha fingertoppskänsla och vara en mycket god kommunikatör. Du är insatt i skolans styrdokument och har erfarenhet av att arbeta med barn och deras vårdnadshavare.  
Vi erbjuder dig 
Hos oss kommer du att vara en av ca 50 medarbetare. Vi erbjuder ett omtänksamt kollegium där vi arbetar med att utveckla det kollegiala lärandet. Vi tror på att en god lärmiljö får både elever och personal att prestera bättre.  Vi arbetar också för att skolan ska präglas av en feedback-kultur där det är naturligt att medarbetare stärker varandra i det vardagliga arbetet. 

Förmåner  
- Generöst friskvårdsbidrag på upp till 3000 kr/år  
- Pedagogisk lunch till ett subventionerat pris  
- Modern och trevlig fysisk miljö  
- Verksamhetsnära ledning  
- En verksamhet som är och vill fortsätta vara i framkant 
- Kompetensutveckling 
- Bra förmåner via vår förmånsportal  
Välkommen till oss!   
Tavestaskolan är en F–5-skola med drygt 380 elever och tillhörande fritidshem, samt klubbenverksamhet.  
På skolan arbetar ca 50 medarbetare som är organiserade i fyra arbetslag. Det är gångavstånd till pendeltågen och nära till Järna centrum med naturen inpå knuten. .  
Skolledningen består av en rektor, en biträdande rektor och en administrativ chef. Skolan har ett väl fungerande EHT-arbete.  
Skolans vision  
Elevens skoldag präglas av en kreativ arbetsmiljö där närsamhället är en naturlig del av skolarbetet. Studiemotiverade elever där arbetet präglas av samarbetet mellan elever, lärare och där ämnena samverkar. Det ämnesövergripande arbetssättet bidrar till att ge en inspirerande studiemiljö vilket leder till att skapa förutsättningar för alla elever att lyckas.  
Eleverna är delaktiga och ansvarstagande i sin egen utbildning och utvecklas från sina egna förutsättningar inom klassens ram. Skolan ser vårdnadshavarna som en tillgång i att eleverna lyckas och dessa bjuds in till skolan flera gånger under året för att ta del av vad eleverna arbetat med och skapat.  

Tjänsten kan komma att tas i anspråk vid omställning eller tillsättas innan annonstiden går ut. 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Engagerad idrottslärare till Tavestaskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret