pedagogjobb.se

Arbetsplatsbeskrivning
Trollbodaskolan är en F-9 skola med ca 800 elever, belägen i natursköna Hässelby villastad i nordvästra Stockholm. Skolan är byggd år 2000 och har ljusa och fräscha lokaler som bygger på att varje arbetslag har sina egna lokaler med klassrum, arbetsrum och i förekommande fall fritidshem.

Mer information hittar du på vår hemsida www.trollbodaskolan.stockholm.se Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig är behörig Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshemmet och som genom ditt engagemang får eleverna att ha roligt på dina lektioner.  I de dagliga arbetsuppgifterna ingår att du planerar, genomför, utvärderar och säkerställer en hög kvalitativ pedagogisk verksamhet som skapar sammanhang för elevernas hela skoldag. Du tillhör ett arbetslag med både fritidspersonal och lärare som samverkar kring eleverna på enheten och samverkar kring eleverna. Trollbodaskolan fokuserar på utveckling och du blir en viktig kugge i detta arbete. Trollbodaskolan deltar i ett forskningsprojekt kring programmering i samarbete med Ifous.

Kvalifikationer
Du är, eller kommer snart att legitimerad bli Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshemmet.


Det är viktigt att du:

  • gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära
  • tar till dig resultatet av aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete och omsätter det i din undervisning
  • tar ansvar för din egen kompetensutveckling för att utvecklas i ditt arbete
  • har fungerande strategier för ditt ledarskap i klassrummet så att de elever som behöver stöd får de och de som är i behov av extra utmaningar får det.

Erfarenhet av arbete utifrån lågaffektivt bemötande är meriterande liksom att du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt i hela ditt arbetssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet. Vi ser gärna även dig som nyexaminerad att söka tjänsterna. Som person motiveras du av nära samarbete och lyssnar, kommunicerar samt löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt så att alla elever får stöd respektive utmaningar. Det är också meriterande om du har en utbildning i BRAVKOD, programmering, ASL, Bornholm, SmartBoard, språkutvecklande arbetssätt och lågaffektivt bemötande.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rekrytering kan komma att ske under ansökningsperioden. Tjänsten tillsätts under förutsättning att nödvändiga beslut fattas. I vår rekryteringsprocess ingår att du kommer och undervisar en lektion på prov då vi främst tittar på ledarskapet i klassrummet.

Övrigt
Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. Läs mer på www.pedagogstockholm.se
I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:
• Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
• Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
• Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
• Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
 

Engagerad grundlärare till fritidshemmet sökes till Trollbodaskolan!

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-27

Ansök nu

Dela detta jobb