pedagogjobb.se

Just nu håller vi på att utveckla arbetet som elevstödjare på Hobyskolan och Saxemaraskolan.

Utbildningsförvaltningen i Ronneby har satt fokus på det kollegiala lärandet! Verksamheten ska genomsyras av kollegialt lärande och de metoder som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Då når vi framgång! Hos oss ska samtliga medarbetare vara väl medvetna om våra styrkor och värna om dessa, samtidigt som vi hela tiden utvecklas. Det gör vi tillsammans!

I utbildningsförvaltningen arbetar vi efter den ”röda tråden”, en gemensam syn på utveckling och lärande med demokratisk värdegrund från förskola, grundskola, särskola till gymnasie- och vuxenutbildning.

Ta chansen att jobba i en kommun som fokuserar på kärnan i utbildningen!

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i vårt Elevstöd och ditt uppdrag formas utifrån elevernas och verksamhetens behov. I tjänsten ingår individanpassad undervisning med både enskilda elever och grupper. Du samverkar med klasslärare, speciallärare och elevstödjare på skolan, men även med vårdnadshavare och elevhälsoteam. Du kommer ha en del undervisning, men mentor i klassen är pedagogiskt ansvarig. Som elevstödjare kommer du ingå i teamet elevstödjare, men även ha viss planeringstid samt ingå i handledningsgrupp med de andra i teamet. En av de viktigaste uppgifterna du har som elevstödjare är att stötta eleven, underlätta samt arbeta bort dig själv. Arbetet skall utformas med hänsyn till elevernas behov och förutsättningar i inlärningssituationer och i det sociala samspelet. En viktigt del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. Du ska även främja ett nära samarbete med övrig personal på Hobyskolan eller Saxemaraskolan samt med vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är tydlig, trygg och stabil i din yrkesroll, med fokus på eleven och dess inlärnings- och utvecklingsprocess. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer med elever, kollegor samt vårdnadshavare.

Du har en positiv elevsyn med erfarenhet och kunskap om elever inom NPF. Du är tydlig och har lätt att kommunicera. Du har intresse för utveckling och lärande på flera nivåer. Du har ett lågaffektivt och självreflekterande förhållningssätt. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både elever, kollegor samt vårdnadshavare. Du har en positiv inställning och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

ÖVRIGT
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Elevstödjare till Hobyskolan och Saxemaraskolan

Företag Ronneby Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-19

Ansök nu

Dela detta jobb