pedagogjobb.se

Elevassistent till Vitalisskolan

Företag Trosa kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-23

Ansök nu

Elevassistent till Vitalisskolan

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare. 

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

UPPDRAG

Vi söker en elevassistent för att stötta en av våra yngre elever med medicinska insatser under dagen. Du ska finnas i närheten av eleven under hela skoldagen, såväl på lektioner som vid raster och på fritids, för att snabbt kunna finnas till hands. Även om du primärt följer en elev, kommer ditt uppdrag också innebära att vara i klassen och hjälpa andra elever vid behov.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta med alla kollegor på skolan. Lärare och elevassistenter arbetar nära varandra i det dagliga skolarbetet. Det är viktigt att du bidrar med din erfarenhet, kunskaper och kreativa förmåga på olika sätt för elevernas och verksamhetens utveckling. 

KOMPETENS

Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos våra elever. Vi sätter stort värde på engagemang, pedagogisk kompetens och handledarförmåga. Du har ett lågaffektivt bemötande och har förmågan att vara strukturerad i dagliga situationer. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du kommer ha många kontaktytor, så det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan skapa tillit. Du ska vara intresserad av att driva utveckling framåt. 

Du är/har:

  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du är/har:

  • erfarenhet som elevassistent
  • erfarenhet av medicinskt arbete (t.ex. vårdbiträde, tidigare elevassistent med medicinska inslag)

OM SKOLAN

Med skogen som granne och havet inom räckhåll hittar du Vitalisskolan, den största låg- och mellanstadieskolan i kommunen. På Vitalisskolan finns det idag cirka 410 elever från f-6 i moderna lokaler. Cirka sextio personer arbetar tillsammans med våra elever, och våra medarbetare är uppdelade i arbetslag på skola respektive fritidshem. 

Vår vision är att arbeta för att Vitalisskolan ska vara en skola där alla känner sig trygga. Vi medverkar till att utveckla barnens känsla för samhörighet, ansvar och ett livslångt lärande. Skolgården och skogen fylls dagligen med lärande, lek och aktiviteter i direkt anslutning till skolan. Ett arbetsklimat och en miljö som främjar barns hälsa ger lust och glädje till lärande. Rektor, personal, barn och föräldrar har tillsammans utvecklat en attraktiv skola i nya lokaler med allt under samma tak. 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Visstid
Omfattning: Heltid
Tillträde: Augusti 2019 eller enligt överenskommelse 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till flera av våra skolor i Trosa. Skolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn. 

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME). 

Läs mer om grundskolan i Trosa kommun här. 

Kontakt:
Ulla Engström, Biträdande rektor Vitalisskolan
0156-520 75
ulla.engstrom@trosa.se

Dela detta jobb

Elevassistent till Vitalisskolan

Trosa kommun