pedagogjobb.se

Uppsala gymnasiesärskola Jälla

Vill du ha ett varierande, aktivt, roligt och utvecklande arbete?
Välkommen med din ansökan!

Uppsala gymnasiesärskola är samplacerad med två gymnasieskolor, på Fyrisskolan och Uppsala Yrkesgymnasium Jälla. Uppsala gymnasiesärskola har cirka 120 elever med olika grad av intellektuell funktionsnedsättning, ibland även kombinerat med andra funktionsnedsättningar. På skolan tjänstgör cirka 80 personer. Du kommer att ingå i ett arbetslag med andra elevassistenter, lärare och elevhälsopersonal. Gymnasiesärskolan leds av en enhetsrektor och två programrektorer. Skolan har både nationella och individuellt program. Den lediga tjänsten är placerade på gymnasiesärskolan på Jälla.

Tjänsten är en uppehållstjänst som omfattar 80 % vilket innebär att du har jullov och sommarlov och därmed en uppehållsfaktor på lönen. Då vi har en topp i elevantalet under kommande läsår så har vi valt att visstidsanställa de nya elevassistenter vi behöver. Men möjlighet till förlängning kan uppstå.

Här kan du läsa mer om arbetsplatsen (http://www.gymnasiesarskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent vid gymnasiesärskolan är du eleverna behjälpliga vid de moment de behöver assistans. Det gäller både i skolarbetet, på raster och vid måltider. Du ska kunna delta med eleven i aktiviteter som till exempel idrott, matlagning och utevistelse. För det specifika uppdraget är det önskvärt med fordonsvana.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Vi ser gärna att du har någon form av vård- eller pedagogisk utbildning. Har du erfarenhet av arbete i skola eller förskola och med personer med fysisk funktionsnedsättning ses det som meriterande. Då tjänsten är placerad på det nationella programmet för fordonsvård och godshantering ser vi gärna att du har erfarenhet av fordonsteknik och/eller rekonditionering. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet. Det är även meriterande om du har kunskaper i alternativa kommunikationssätt som till exempel tecken som stöd.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ola Rick, rektor, 018-727 97 95

Facklig företrädare:
Kommunal, Anki Björsberg, 018-727 97 25

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Elevassistent till Uppsala gymnasiesärskola Jälla

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-07-23

Ansök nu

Dela detta jobb