pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Elevassistent till Sjöängsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-04

Ansök nu

Elevassistent till Sjöängsskolan

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Sjöängsskolan är en mycket väl fungerande kommunal skola med kompentent personal och fina elever. Vi är en F-9 skola med drygt 800 elever på skolan. 

Vi ligger i Örby slottspark med postadress Älvsjö. Det är bra kommunikationer till och från skolan. Med buss tar det 5 minuter från Gullmarsplan och 5 minuter om man åker till Älvsjö station. Det är även givetvis fullt möjligt att gå. 

Lägg till länk till skolan. http://sjöängsskolan.stockholm.se

Arbetsuppgifter

Du kommer i rollen som elevassistent arbeta med att hjälpa elever som av olika anledningar behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen och i skolans övriga verksamhet. Arbetet syftar till att få eleverna att så långt som möjligt, och utifrån sina egna förutsättningar, utvecklas i enlighet med utbildningens mål.

Tillsammans med lärare och övrig personal på skolan arbetar du för att skapa en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna. Omsorg och tillsyn av elever är andra viktiga delar i uppdraget. Utifrån verksamhetens behov kan arbetet genomföras med enskilda elever eller med en grupp.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande. Det kan röra sig om att hjälpa eleven att finna ro i sina studier eller vara behjälplig med att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det kan också handla om att träna på vardagliga uppgifter, stödja eleven i olika aktiviteter på raster, i omklädningsrum, vid måltider eller på utflykter med mera.

Du arbetar på instruktion från ansvarig lärare och samverkar med läraren om hur arbetet ska utföras. I din roll ingår att ha tät kontakt och nära samarbete med övrig personal inom skolan, elever och elevernas vårdnadshavare.

Den här tjänsten är kopplad till en elev som går i lågstadiet. Eleven behöver stöd under hela skoldagen, lektioner och fritidstid.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har en elevassistentutbildning, barnskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som elevassistent tidigare. Meriterande är tidigare arbete med elever med NPF-diagnoser.

Vi söker dig som vill och kan bygga relationer med elever, tror på att varje elev når sin fulla potential och vill arbeta för att främja deras självständighet. Du är professionell, har gott omdöme och kan sätta gränser. Du är empatisk och använder dig av ett lågaffektivt bemötande av elever. Arbetet förutsätter att du har tålamod och kan anpassa din kommunikation och förhållningssätt utifrån situationen. Du är trygg, tillitsskapande och inser vikten av att vara en vuxen förebild. Du kan arbeta självständigt och tar initiativ. I ditt samspel med elever och vårdnadshavare är du tydlig och lyhörd för elevernas behov. Du har god förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Elevassistent till Sjöängsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen