pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Elevassistent till särskild undervisningsgrupp, deltid 90%

Företag Mjölby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Elevassistent till särskild undervisningsgrupp, deltid 90%

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss? 

Är du redo att ansluta till vårt tätt sammansvetsade team i våra mest utmanande och inspirerade uppgifter, där du varje dag gör skillnad? 

Lagmansskolans särskilda undervisningsgrupp är placerad på Lagmansskolan som ligger centralt placerad i Mjölby tätort, endast ett stenkast från resecentrum. Skolan är kommunens största skola och här går ca 630 elever från åk 4 till åk 9. 
Den särskilda undervisningsgruppen är riktad till elever från åk 4 till åk 6 där de flesta av eleverna har hela sin skoldag i gruppen. Arbetsgruppen som arbetar med eleverna består av 2 lärare och 4 elevassistenter.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent, i den särskilda undervisningsgruppen, har du i uppdrag att stödja våra elever under hela skoldagen. Uppdraget innebär insatser betingade av såväl medicinskt-fysiologiska som psykosocial eller inlärningsmässiga behov hos eleverna. 

Kvalifikationer

Vi ser att du har en 3-årig gymnasieutbildning inom barn- och fritidsprogrammet eller vård- och omsorgsprogrammet. Har du dessutom en yrkesutbildning som elevassistent är det meriterande. 

Du behöver ha kunskaper om hur man bemöter ungdomar i olika neuropsykiatriska svårigheter. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar som kräver olika typer av anpassningar för att klara sin skoldag. 

Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. 

Du behöver ha förmåga att arbeta utan detaljstyrning och ser själv vad som behöver göras i olika situationer. Samtidigt ser vi att du har en god förmåga att följa instruktioner och procedurer. 

Du klarar av att anpassa dig till förändrade förhållanden och har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov. Du är en person som kan hantera stressiga situationer och hanterar dessa med lugn och du inger trygghet till andra. 

Vi erbjuder ett ansvarsfullt uppdrag i en elevnära skolverksamhet där utveckling är i fokus.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid
90%

Tillträde: 2022-10-03

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-30

Referensnummer: C102925

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Joachim Stigenhed
Rektor Lagmansskolan åk 7-9
010-234 54 21
073-060 27 70
joachim.stigenhed@mjolby.se

Peter Tollsten
Rektor Lagmansskolan 4-6 och grundsärskola
010 - 234 54 91
peter.tollsten@mjolby.se

Facklig företrädare

Kommunal väst sektion 5
010-234 57 64
vast.ost@kommunal.se

 

Dela detta jobb

Elevassistent till särskild undervisningsgrupp, deltid 90%

Mjölby kommun