pedagogjobb.se

Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9, Ekholmsskolan/Nya Rydskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-12

Ansök nu

Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9, Ekholmsskolan/Nya Rydskolan

Sista ansökningsdatum: 2020-11-12
Referensnummer: 5636

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Maria Jakobsen-Petersson, 013 294938, Maria.Jakobsen-Petersson@linkoping.se

Ingela Ritapuu Rebo, Facklig företrädare, kommunal, 013-20 64 72, Ingela.Ritapauu-Rebo@linkoping.se

 

Om arbetsplatsen

Grundsärskolan åk 7-9 är en enhet som är placerad på två skolor i Linköpings kommun. Vi har elever som läser ämnen samt ämnesområden. Vi söker nu medarbetare till vår verksamhet. Vi är lokalintegrerade på Ekholmsskolan samt Nya Rydskolan. Ekholmsskolan är en grundskola åk 7-9. Vi har idag 6 klasser på grundsärskolan som läser ämnen och en klass med inriktning mot träning. Vi har även undervisning i paviljong i anlutning till skolan. Nya Rydskolan är en f- 6 skola och vi har idag 3 klasser inne på skolan samt två klasser i lokal i anlsutning till skolan.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och för att alla elever möts av höga förväntningar och en för dem anpassad undervisning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har ett engagemang och driv att tillsammans arbeta för varje elevs bästa. #förvarjeelev. Du vill vara med och driva vårt skolutvecklingsarbete på grundsärskolan åk 7-9. Vi söker nu flera nya medarbetare som vill vara en del av vårt arbetslag med ledorden mod, samarbete och arbetsglädje. All personal på grundsärskolan åk 7-9 ansvarar för att trygga och stödja elevens lärande och utveckling. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för elevernas lärande under deras skoltid. Grunden i vårt arbete är det relationella perspektivet. I vårt arbete använder vi oss av lågaffektivt bemötande som utgångspunkt. Vi arbetar aktivt med motivationsarbete och agerar som positiva förebilder. På denna arbetsplats tar alla ansvar för helheten.

Är du öppen och nyfiken på ungdomars behov och unika förmågor? Är du empatisk, lugn och stabil samt tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Då är du rätt person för oss.

Bygga relationer och få till ett gott samarbete med eleverna för att kunna arbeta med svåra situationer är en del i arbetet. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och samarbetar med alla kollegor. Arbetar aktivt under lektionerna och stöttar eleverna i deras arbete, lärande och utveckling under hela skoldagen. Vid behov ansvarar du för morgonomsorg och ledsagning. Som elevassistent ansvara du för rastaktiviteter och att elevernas egenvårdsplaner följs. Vi arbetar för elevernas självständighet. Du förväntas vara flexibel och arbeta utifrån lärarens arbetsfördelning under skoldagen.

Kvalifikationer

Du som söker har en utbildning från Barn- och fritidsprogrammet eller annan gymnasieexamen som arbetsgivaren prövar likvärdigt för uppdraget. Gärna med inriktning mot eller påbyggnadsutbildning inom barn med funktionshinder. Önskvärt är att du har läst kurserna specialpedagogik 1 och specialpedagogik 2 inom gymnasieskolans nationella program. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med IF, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i AKK, alternativt kompletterande kommunikation.

Vi söker dig med erfarenhet av arbete som elevassistent. Erfarenheter och kunskap om teckenkommunikation, widgit/bild schema, diabetes, epilepsi, rörelsehinder är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet att arbeta med elever med en intellektuell funktionsnedsättning och rörelsehinder.

Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. Arbetet kräver att du kan jobba fysiskt då lyft och förflyttningar med hjälpmedel kan förekomma. Vi arbetar med metoden lågaffektivt bemötande.

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-01-04

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 5636

Dela detta jobb

Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9, Ekholmsskolan/Nya Rydskolan

Linköpings kommun