pedagogjobb.se

Arbetsplatsbeskrivning

Fruängens skola är en F-9-skola med ca 700 elever i centrala Fruängen, nära T-bana och bussar.  Området präglas av bebyggelse från 50- och 60-talen samt en stor nybyggnation med inflyttning till området. Skolan, som är K-märkt, består av sju byggnader vackert belägna runt talldungar och skolgårdar. Skolan är utrustad med interaktiva skrivtavlor och det finns gott om iPads och laptops.

Arbetsbeskrivning

Arbete innnebär, att i nära samarbete med elevens lärare, ansvara för två elever under skoldagen och anpassa skolsituationen utifrån elevernas funktionshnder. Detta innebär bl.a. att anpassa läromedel, material och situationer, förbereda digitala verktyg, främst dator och iPad, och i övrigt stötta eleverna under skoldagen. Samverkan sker kontinuerligt med elevens vårdnadshavare och elevhälsan.

Kvalifikationer

Vi söker en person med pedagogisk utbildning med inriktning mot äldre åldrar. Gärna utbildning / kunskap om och erfarenhet av arbete med elever med synskada och särskilda stödbehov.

Goda datorkunskaper är ett krav då eleverna använder digitala verktyg i skolarbetet. Mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Den vi söker är lyhörd, fexibel och samarbetar gärna, är självständig, innovativ och lösningsinriktad samt skapar goda relationer med elever och vårdnadshavare. I ditt arbete är du förberedd och strukturerad, och kommunicerar på ett lugnt och tydligt sätt med eleverna.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal inom Stockholms stad.

Elevassistent till Fruängens skola

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-21

Ansök nu

Dela detta jobb