pedagogjobb.se

Elevassistent till Åby skola

Företag Växjö kommun
Ort
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Elevassistent till Åby skola

Om tjänsten
I tjänsten som elevassistent arbetar du med att hjälpa, stödja och stimulera en enskild elev under skoldagen, på lektionstid och raster. Det kan också bli aktuellt med arbete i fritidshemmet. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att kunna skapa struktur och tydlighet i elevens skoldag samt att ge eleven känslan av att den lyckas under skoldagarna.

Det är viktigt att du är trygg i dig själv och snabbt kan anpassa dig till nya situationer. Som person är du positiv, stresstålig, strukturerad, lugn, flexibel och engagerad. Du lämnar inget åt slumpen utan tar ansvar för ditt arbete och följer gemensamma beslut. Det är positivt om du har erfarenhet från arbete med lågaffektivt bemötande.

Du är van vid att arbeta i grupp men kan även ta egna initiativ för att driva arbetet framåt.  I arbetet ingår tät kontakt med vårdnadshavare och pedagoger, därför lägger vi stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga. Tillsammans med klasslärare och speciallärare planerar du arbetet med eleven samt drar upp gemensamma riktlinjer för bemötande och förhållningssätt.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad elevassistent eller har annan relevant pedagogisk utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du är lyhörd och flexibel och har förmågan att skapa stabilitet genom att du är en trygg och klok vuxen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Även du som studerar till elevassistent eller som har erfarenhet av arbete inom skola och fritidshem kan bli aktuell för anställning.

Välkommen in med din ansökan!

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Åby skola är en mindre F-6 skola som ligger naturskönt vid Helgasjöns nordvästra strand med omedelbar närhet till skog och mark. Skolan har ca 90 elever som för närvarande är organiserade i en F-klass, en 1-2a, en 3-4a, en 5-6a samt fritidshem. Här arbetar vi nära varandra och tar vara på varandras styrkor. 

Vi jobbar utifrån ett relationellt perspektiv där våra lärmiljöer är ett viktigt redskap, inför nästa läsår går vi in i fortbildning kring Tillgängliga Lärmiljöer för all personal. Vi söker dig som vill jobba på en liten enhet där vi verkar nära varandra med inställningen att alla elever är allas elever och där vi hjälps åt att hitta lösningar. 

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Dela detta jobb

Elevassistent till Åby skola

Växjö kommun