pedagogjobb.se

Elevassistent

Ort
Utgår

2020-08-11

Ansök nu

Elevassistent

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Vi söker dig som vill arbeta som elevassistent i en klass och på fritidshem i grundskolan. Din huvuduppgift är att stödja enskilda elever. Under skoldagen kommer du följa klassens lektionsarbete men samtidigt vara följsam och flexibel för att anpassa uppgifter och arbetsmiljö till elevers aktuella behov. I dina arbetsuppgifer ingår tätt samarbete med pedagoger och även vårdnadshavare. Det är viktigt att du kan skapa struktur och tydlighet. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att skapa struktur och tydlighet i elevernas skoldagar samt att man ger eleven känslan av att den lyckas under skoldagarna. Bland annat arbetar du med olika verktyg för att skapa trygghet för eleven. Exempelvis finns i varje klassrum dagsschema över dagen för att synliggöra innehållet tydligt för alla elever. Vi strävar efter att elevassistenterna på skolan ska arbeta och planera ihop som ett team, tillsammans med pedagogerna i klassrummen. Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser, och att man tillsammans arbetar för att ge barnen/elever de bästa förutsättningar för sitt fortsatta lärande.

Välkommen till oss
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 600 elever har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Högstadieskolan är byggd för tio år sedan med arkitektinspiration av den historiska miljön Gränna-Visingsö. Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. Innevarande läsår fokuserar vi gemensamt på "Elevsyn" med syfte att öka elevernas måluppfyllelse och trygghet ytterligare. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare.


Din kompetens
Som elevassistent kan du ha utbildning från gymnasieskolans vård-/omsorg- eller barn- och fritidsprogram eller elevassistentutbildning från folkhögskola det är meriterande att ha eftergymnasial utbildning. Vi ställer krav på att du tidigare har arbetat i skola med elver som behöver extra stöd. Den person vi söker har förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara trygg och initiativrik i det elevnära arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att vilja växa och utvecklas. Kunskap och erfarenhet av arbete med digitala verktyg är meriterande, men grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du har även goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.
 

Förvaltning Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats Ribbaskolan i Gränna
Anställningsform Tillsvidare
Omfattning 100%
Tillträdesdag 2020-08-11
Sista ansökningsdag 2020-05-26
Referensnr 20-60-1004
Publicerad 2020-05-12

Dela detta jobb

Elevassistent

Jönköpings kommun