pedagogjobb.se

Logo

Elevassistent 80% till Täljegymnasiet, IA-Tälje

Ort
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Elevassistent 80% till Täljegymnasiet, IA-Tälje

En dag på jobbet
Som elevassistent på IA-Tälje följer du en grupp elever under skoldagen. Ditt uppdrag är att stötta eleverna såväl pedagogiskt som socialt. En del elever behöver hjälp i matsalen, på rasten och till och från skolskjutsen. Läraren leder det pedagogiska uppdraget i klassen och du får instruktioner om vad som behövs, men du förväntas även kunna ta egna initiativ när du ser att det finns behov hos eleverna. IA-Tälje är en del av Täljegymnasiet med introduktionsprogrammet Individuellt alternativ och här går ca 85 elever med olika stödbehov.
Du kommer att vara i tjänst alla veckodagar (mån-fre). Tjänsten avser läsåret 2021/2022.

Vem är du? 

Krav:
- Lägst gymnasieutbildning
- Minst 2 års yrkeserfarenhet av arbete med personer med NPF-diagnoser
Meriterande:
- Utbildning i eller erfarenhet av lågaffektivt bemötande
- Erfarenhet av arbete med elever med NPF-diagnoser
- Utbildning i teckenspråk samt erfarenhet av att arbeta med elever med hörselnedsättning

Personliga egenskaper:
Som elevassistent på IA-Tälje behöver du vara van att anpassa ditt bemötande efter elevernas behov och dagsform. Du har hög relationell kompetens och du är en trygg person med stor personlig mognad som har erfarenhet av att arbeta utifrån lågaffektivt bemötande. Du ser elevernas möjligheter att erövra nya kunskaper som någonting självklart och du ser möjligheterna istället för hindren. Du vill ta dig an utmaningen att följa elever med olika pedagogiska behov och att leda var och en mot ökad kunskap och självständighet. Då du kommer att arbeta i team med lärare, elevhälsa samt mentorer är din förmåga att samarbeta viktig. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Välkommen till oss!  
Täljegymnasiet är Södertäljes största och äldsta gymnasieskola. Skolan har ca 650 elever och är centralt belägen med goda kommunikationer. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Elevassistent 80% till Täljegymnasiet, IA-Tälje

Södertälje kommun – Utbildningskontoret