pedagogjobb.se

Elevassistent

Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-24

Ansök nu

Elevassistent

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 

Ditt nya jobb 
Du kommer att arbeta som elevassistent hos oss. Som elevassistent följer du barnet under skoldagen och är även med under fritidshemstiden. I arbetet ingår tät kontakt med vårdnadshavare. I uppdraget som elevassistent är det viktigt att skapa struktur och tydlighet i elevernas skoldagar samt att man ger eleven känslan av att den lyckas under skoldagarna. Bland annat arbetar du med olika verktyg för att skapa trygghet för eleven. Exempelvis finns i varje klassrum dagsschema över dagen för att synliggöra innehållet tydligt för alla elever. Vi strävar efter att elevassistenterna på skolan ska arbeta och planera ihop som ett team, tillsammans med pedagogerna i klassrummen. Det är viktigt för oss att vi använder oss av varandras kunskaper, erfarenheter och kompetenser, och att man tillsammans arbetar för att ge barnen/elever de bästa förutsättningar för sitt fortsatta lärande.

Välkommen till oss 
Öxnehaga skolområde, skolorna med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det cirka 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde, där vi har ett nära samarbete med olika föreningar, organisationer och myndigheter. Hos oss är varje möte viktigt, varför vi är stolta över och måna om att bevara och berika vår mångfald. Vi arbetar efter våra ledord: Tillsammans starka!

Kompetenskrav 
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning. Du har även goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt. Har du erfarenhet kring InPrint, Rit-prat, sociala berättelser, språkstörning och NPF- diagnoser är det meriterande.
Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är lugn och metodisk och möter varje barn/elev utefter deras förutsättningar.  Vi vill också att du är en person som i alla situationer tar barnens perspektiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Var god ange referenser. Tänk även på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar 
Maria Vigren, biträdande rektor
tel 036-102486

Elin Blomquist, lärarförbundet
tel. 036-107465

Dela detta jobb

Elevassistent

Jönköpings kommun