pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Elev-/Lärarassistent Torslunda skola

Ort
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Elev-/Lärarassistent Torslunda skola

Om arbetsplatsen

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Torslunda skola är en liten familjär skola där alla blir sedda och kan känna sig trygga. Skolan rymmer förskoleklass, årskurs 1- 6 och fritidshem inom samma område.

Övningsskola för lärarstudenter
Torslunda skola och fritidshem är utsedda till övningsskola och tar emot lärarstudenter från Linnéuniversitetet. Vi har erfarna och utbildade handledare som studenterna följer under sin utbildning och får en god överblick i läraryrket och en skolas vardag.

Hälsa och lärande
På Torslunda skola hänger hälsa och lärande ihop. Helhetssynen med motion, vila och kost, hoppas vi ska leda till "smartare, friskare och gladare" elever och personal.

Arbetsuppgifter

Som elev-/lärarassistent är du en viktig del i arbetet med att alla elever ska lyckas i skolan. Du kommer att ha din placering på mellanstadiet i år 5 och du kommer att ha en betydelsefull roll i elevernas skoldag, i skolan och även i fritidshemmet. Du kommer arbeta direkt med en eller flera elever i ett nära samarbete med ansvarig lärare och övriga kollegor.

Utifrån din kunskap om vad som underlättar lärandet för eleverna bidrar du med stöd och lösningar när det gäller tydliggöranden, hjälpmedel och struktur i den fysiska och psykosociala miljön. Tex. genom att vara ett stöd för läraren i klassrummet och för elever i övergångar mellan lektioner, i klassrum och på raster.

Du kommer att vara delaktig i att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget där lärare har det yttersta ansvaret för undervisningen.

Du kommer dessutom ansvara för de vikarier som kommer till skolan. Det uppdraget innefattar t.ex. utskrifter till vikarien såsom schema, planering från lärare och att se till att vikarien är informerade om skolans rutiner vid t.ex. brand.

Kvalifikationer

Vi ser gärna sökande som har en lärarassistentutbildning eller liknande utbildning. Det är meriterande om du har arbetat inom grundskolan tidigare och är van att arbeta med ett stöttande och coachande förhållningssätt i undervisning och på raster. Vi ser gärna att du har en tydlig struktur i ditt arbete och erfarenhet av att arbeta med ett lågaffektivt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att du har ett gott ledarskap och är trygg i att möta elever i olika situationer.

För den som erbjuds anställning krävs, enligt Lag om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister - Utdrag för arbete inom skola eller förskola. Du kan med fördel ansöka om utdraget i god tid, gärna innan eventuell intervju.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid
100%

Tillträde snarast augusti eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Referensnummer: C94882

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat. Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
Elev-/Lärarassistent Torslunda skola

Mörbylånga kommun