pedagogjobb.se

Logga

Danspedagog 80-90%

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-12

Ansök nu

Danspedagog 80-90%

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Salems kulturskola

Kulturskolan är en frivillig skolform för barn och unga upp till 21 år. Inom skolan undervisas ca 1200 elever. Kulturskolans uppdrag är att arbeta med undervisning och föreställningar för att ge alla barn och unga i Salems kommun möjligheten att uppleva och utöva olika kulturformer. De kulturformer som erbjuds är exempelvis instrumentalundervisning, sång, komposition, musikproduktion, dans och teater. Kulturskolan arbetar för en god tillgänglighet med ett brett och inkluderande kursutbud samt erbjuder fördjupningskurser för de barn och unga som vill satsa lite extra på sin kulturform. 

Salems Kulturskolas styrkor är att vi arbetar i nära samarbete med både kommunala och fristående skolor, föreningar och övriga aktörer inom kultur och utbildning. Vi finns i trevliga lokaler i Salem Centrum men har även undervisning på flera av kommunens skolor. Kulturskolan har de senaste åren genomgått en expansiv fas då skolan sedan ett antal år tillbaka blivit beviljad statsbidrag för att utöka verksamheten i syfte att nå nya målgrupper. Även regeringssatsningen ”Skapande skola” samordnas av kulturskolan.

Danspedagog

Nu söker kulturskolan en danspedagog med kompetens i stilarna street, show, barndans, dansmix, musikal och funkisdans i en omfattning om 80-90%. 

I uppdraget som danspedagog ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av de verksamheter du arbetar med, och för att följa upp den budget dessa verksamheter tilldelats. Som lärare säkerställer du att eleverna har inflytande och delaktighet i undervisningen, och arbetar aktivt med att omsätta skolans värdegrund genom att använda metoder som gör undervisningen tillgänglig, jämställd och jämlik. I nära samarbete med kulturskolans samordnare och alla andra medarbetare deltar du även i arbetet med att organisera evenemang som konserter, dans-, teater- och musikalföreställningar. 

Som lärare förväntas du även bidra till att verksamheten når uppsatta mål och uppdrag inom samtliga av Kulturskolans verksamheter, genom att medverka i kollegiala samtal kring arbetssätt, metoder och dess effekter på elevernas måluppfyllelse. Vidare genom att ta ansvar och hjälpa till där det behövs i verksamheten. Du bidrar med kunskap till kollegiet och tar initiativ till samarbeten, så att goda idéer i enlighet med verksamhetens mål växer fram. Du ingår i kulturskolans kollegium som där möjlighet till samplanering finns på ämneslagstider, möjlighet till kunskapsutbyten sker under våra pedagogiska forum, och möjlighet att bli insatt i verksamhetsfrågor och personalfrågor under APT. 

Kvalifikationer

- Studier och/eller lång erfarenhet av undervisning i dans.

- Du ska ha erfarenhet av att arbeta i pedagogisk verksamhet. 

- Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling, och har kunskaper i normkritik, mångfald, inkludering och genusvetenskap.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för kultur och barns lärande och utveckling. Du har ett arbetssätt som präglas av struktur, planering, engagemang och god samarbetsförmåga med såväl individer som grupper. Vi ser gärna att du är en person som är kreativ och har stor initiativförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

B-körkort är meriterande eftersom undervisningen ibland sker på andra skolor i kommunen, men kollektivtrafik finns även som alternativ.

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-01-10, med ev möjlighet till förlängning.

Deltidstjänst 80-90 %. Undervisning sker på schema dag- och kvällstid. 

Tillträde: 2021-01-10 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2020-12-12. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, och anställning kan komma att ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan omgående.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Pernilla Söderblom

Kulturskolechef

070-623 29 80

pernilla.soderblom@salem.se

Dela detta jobb

Logga
Danspedagog 80-90%

Salems kommun - Barn och utbildning