pedagogjobb.se

Logga

Bygglärare till Praktiska i Liljeholmen

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Bygglärare till Praktiska i Liljeholmen

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om skolan

Praktiska gymnasiet i Liljeholmen är ledande inom gymnasial lärlingsutbildning i Stockholm och forskar tillsammans med Stockholms universitet i praktisk matematik. Sedan två år tillbaka arbetar skolan i ett tvålärarsystem för ökad måluppfyllelse och andelen elever med fullständig gymnasieexamen har ökat de senaste åren. Skolan ligger i Campus Liljeholmen, Stockholms största gymnasiekluster, och som rektor sitter du i ett samverkansråd tillsammans med områdets övriga rektorer för att utveckla Campus och skolans position i området. Skolan har ungefär 370 elever och 40 medarbetare.

Följande program erbjuds på skolan:

• Bygg och anläggning
• El och energi
• Fordon och transport
• Handel och administration
• Hantverk
• Hotell och turism
• Introduktionsprogram


Om tjänsten

Vi söker en pedagog med särskilt utvecklad kompetens inom anpassningar i klassrum. Du kan utveckla och omforma uppgifter och moment anpassat till individen och har tilltro till elevens förmåga. Du vill vara med att utveckla skolan vidare genom kollegialt lärande och arbete i tvålärarsystem. Arbetet med infärgning kommer utgöra ett särskilt fokus kommande läsår. Vi söker dig som har ett stort engagemang och drivkraft och vill bidra till att verksamheten når uppsatta mål. Den personen som vi ser hos oss är kreativ och öppen för nya idéer och tankesätt. Jobbet kan ibland vara stressigt och det är viktigt att du kan hantera detta. Utöver detta söker vi efter någon som är genuint intresserad av att utbilda och arbeta med ungdomar på yrkesutbildningar och som har varje elevs bästa i fokus. Du kommer att ha egen undervisning, undervisning tillsammans med annan lärare och det kan vara både i stor grupp samt i mindre grupp. Du kommer även bedöma och betygsätta elever i dina ämnen. Du kommer tillsammans med skolans specialpedagog driva arbetet med hur lärare kan utvecklas i klassrummet.  

Tjänsten är en [Tillsvidareanställning] med start enligt överenskommelse.

 

Din bakgrund

Lärarexamen samt Lärarlegitimation är ett krav för tjänsten, med fördel i Engelska. En speciallärarutbildning är meriterande men inte ett krav. Det viktigaste är att du vill arbeta i klassrum och med vår elevgrupp.

Du behöver vara bra på att bygga relationer med elever och vara ödmjuk i arbetet som bollplank till övriga pedagoger. 

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast [20190310]. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor [Christine Ripås] på [070-6151980] eller via mail [christine.ripas@praktiska.se]. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se.

Dela detta jobb

Logga
Bygglärare till Praktiska i Liljeholmen

Praktiska Sverige AB