pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Blombackaskolan söker biträdande rektor

Ort
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Blombackaskolan söker biträdande rektor

Ledarskap i Södertälje  
Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer.  
I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap bottnar i en djup förståelse för vår värdegrund samt vilka krav vi ställer och vilka förväntningar vi har på ledarskap i Södertälje kommun.  


En dag på jobbet 
Ta chansen när vi nu söker en biträdande rektor! Det här är möjligheten för dig som verkligen vill vara med och påverka och göra en reell skillnad genom ett närvarande ledarskap. En av våra biträdande rektorer går i pension så nu erbjuds en unik möjlighet för Dig att bli vår nya biträdande rektor med speciellt ansvar för årskurs 4–9. Du kommer ingå i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor, biträdande rektor och administrativ chef. Du bidrar genom att vara en lyhörd ledare som, genom forskning och beprövad erfarenhet, deltar i att forma, utveckla och förfina vår verksamhet. Hos oss på Blombackaskolan blir du en del av en verksamhet som tydligt arbetar efter att vara en skola för alla. Alla Blombackaelever ska känna sig sedda och vi vill också att varje elev ser fram emot att komma till skolan, få lyckas och lära sig utifrån just sina individuella förutsättningar och behov.
Vår utvecklingsresa befinner sig nu i att medvetet följa upp undervisningen och tillsammans med lärarlaget utveckla elevernas lärande. Eftersom vi på Blombackaskolan lägger stor vikt vid kvalité i undervisningen ser vi det som en självklarhet att du är en pedagogisk ledare som förstår vikten av ett synligt ledarskap. Vidare arbetar du för en god arbetsmiljö, en samverkande skolkultur och en hållbar skolutveckling.


Vem är du?  
Vi söker dig som har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du är väl insatt i skolans uppdrag och har ett genuint intresse för skolutveckling. Du har erfarenhet av att undervisa på mellan- och/eller högstadiet. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande, likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet. Goda kunskaper inom IT och tidigare erfarenhet av schemaläggning är även meriterande.
Som person förväntar vi oss att du är kommunikativ, tydlig och har en bra organisatorisk förmåga med god framförhållning i din planering. Du är analytisk och håller dig därför uppdaterad med aktuell forskning om skolutveckling som du gärna omsätter och arbetar med, på ett praktiskt plan. Som ledare är du närvarande, lyhörd och stödjande. Därför finns du nära till hands för dina medarbetare och stöttar och uppmuntrar dem i med- och motgång, samtidigt som du utmanar och utvecklas tillsammans med dem. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt, lätt för att samarbeta och ser till helheten i olika sammanhang.  


Vi erbjuder dig  
Hos oss på Blombackaskolan möter du:
- Ett gott klimat som genomsyras av vilja, framtidstro och gott samarbete på alla nivåer
- En erfaren personalgrupp som besitter en hög kompetens, har ett stort elevengagemang, är lösningsfokuserade och flexibla
- En verksamhet som arbetar systematiskt med våra utvecklingsområden, är modiga och tänker långsiktigt.
- Goda förmåner och utvecklingsmöjligheter som anställd i Södertälje kommun


Välkommen till oss!  
Blombackaskolan är en F–9-skola med ett geografiskt läge nära kollektiva kommunikationer, centralt i Södertälje. Vi arbetar i ett trivsamt, erfaret kollegium där det finns en uttalad trivsel i både elev och personalgrupp. Skolan har en stabil grundstruktur med arbetslag som enhet för pedagogisk utveckling och med en undervisningsnära skolledning. Det finns en stolthet av att vara en del av Blombackaskolan. Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behov och tillsammans prioriterar efter de resurser sim finns. Blombackaskolan är en mångkulturell skolan där vi ser styrkan i olika språk och kulturer och vi värnar om en pedagogik som utgår från elevernas bakgrunder på ett sätt som stärker olikheterna. Kreativitet, nyfikenhet och ödmjukhet är gynnsamt i en mångkulturell miljö samtidigt som struktur, tydlighet och ledarskapsskicklighet är självklara kompetenser i läraryrket för att stärka god undervisning. Låter det intressant? Sök!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan.

Med vänlig hälsning,
Eva Pettersson, rektor Blombackaskolan

Dela detta jobb

Logo
Blombackaskolan söker biträdande rektor

Södertälje kommun – Utbildningskontoret