pedagogjobb.se

Biträdande rektor till Västertorpsskolan

Ansök nu

Biträdande rektor till Västertorpsskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Västertorpsskolan är en F-6 skola med cirka 550 elever. Skolan är i en förändringsfas vad gäller elevsyn och elevunderlag. Fler och fler elever har en flerspråkig bakgrund och annan kulturell bakgrund. Skolan arbetar från höstterminen 2021 med HEARTS som står för Hälsa, Empati, Arbetsro, Respektfull, Trygghet och Samarbete. Begrepp som ska genomsyra vår verksamhet så att Västertorpsskolan blir den bästa skolan för de elever som går här.

Arbetsbeskrivning

I rollen som biträdande rektor ingår chefsansvar för ett antal medarbetare och ansvar för skolans ekonomi. Du ingår i ledningsgruppen och tillsammans arbetar vi för skolans och elevernas utveckling genom systematiskt kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Som biträdande rektor behöver du vara en tydlig ledare som kan omvandla ledningsgruppens beslut till verklighet genom att få med dig dina medarbetare. Du ska ha god och professionell kommunikationsförmåga både skriftligt och muntligt mot medarbetare, vårdnadshavare såväl som elever. Du ska ha ett relationsskapande ledarskap som får dina medarbetare att växa. Du ska ha en analytisk förmåga så att du kan analysera ekonomin och stödja rektorn och övriga skolledningen i att fatta rätt beslut både pedagogiskt och ekonomiskt. Det är mycket viktigt att du är mål- och resultatorienterad och kan tänka strategiskt i din roll. Du ska också kunna ta egna välgrundade beslut. 

Du ska vara skolledare med lärarlegitimation inom matematik. 

Du ska vara gymnasiekonom och vara intresserad av budget- och ekonomiarbete och/eller har dokumenterad erfarenhet av budget och ekonomiarbete. 

Har du genomfört Rektorsprogrammet är detta meriterande. Har du dessutom kunskaper inom Novaschem och/eller erfarenhet av schemaläggning är detta ett plus.

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Rekryteringshjälp undanbedes.

 

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Västertorpsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen