pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Biträdande rektor till Uppgårdskolan och IVG på Ekerö

Ansök nu

Biträdande rektor till Uppgårdskolan och IVG på Ekerö

Ref 1487-1487/2022

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

UPPGÅRDSSKOLAN är en kommunal högstadieskola med elever i åk 7 – åk 9. Skolan är belägen intill Stenhamra centrum, Färingsö, Ekerö kommun. Skolan har ca 340 elever som är fördelade i klasser om ca 21 – 26 elever.

Vi är stolta över och värnar en lugn och trygg skolmiljö i fina lokaler med grönområden i direkt anslutning till skolan. Vi har ett starkt och kompetent lärarkollegium där man ges möjlighet att utveckla undervisningen och verksamheten samt sig själv som pedagog. Som pedagog stimulerar och bemöter du eleven utifrån elevens egna förutsättningar och behov. Som mentor är du för eleven den enskilt viktigaste personen på skolan – förmågor som att bygga relationer och inge mening och sammanhang är av stor vikt. Vi värnar om och arbetar för elevens rätt att utvecklas så långt som möjligt genom att hålla en högkvalitet i undervisningen och sätta elevens kunskapsutveckling i centrum.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Ekerö är en relativt liten kommun – vilket gör chefernas roll ännu större och viktigare. Förtroendevalda och kommunledning har stor tillit till cheferna – du blir lyssnad på, kan planera din egen arbetsdag och har möjlighet att driva utveckling. Här värdesätter vi engagerade och kompetenta medarbetare och chefer – därför satsas det på kompetensutveckling, interna nätverk och kunskapsdelning. Hos oss finns all möjlighet att göra skillnad för såväl medarbetare som för medborgare.

Vi ska utöka vårt ledningsteam på våra två fina skolor, Uppgårdskolan en grundskola med åk 7-9 och ett litet gymnasium med förberedande introduktions- och individuella program. I din tjänst kommer det också att ingå att ansvara för vår elevhälsa och specialpedagogik, erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Du kommer att tillsammans med rektor och ytterligare en biträdande rektor driva pedagogisk utveckling och pedagogiska processer på skolorna. I vår organisation har vi årskursutvecklare, ämnesutvecklare och förstelärare som ett förlängt ledningsstöd i verksamheten. I tjänsten ingår personalansvar samt visst administrativt arbete. Vilka andra ledningsuppdrag som ingår beror på dina erfarenheter, kvalifikationer och kompetenser. Vi är en liten ledningsgrupp där vi hjälps åt med det mesta och där vi tar tillvara på varandras kunskaper och kompetenser. Det är viktigt att man gillar att jobba i team och att vi kompletterar varandra. Vi ser gärna att du kan presentera egna pedagogiska hjärtefrågor och visioner som skolan kan ta del av. Våra fokusområden är specialpedagogik och samsyn i undervisningen, att fortsätta utveckla IKT och utveckla elevernas delaktighet och ansvar i sitt eget lärande.

Uppgårdskolan är en "lagom stor" högstadieskola med fyra/fem parallella klasser. Vi har små klasser med runt 21-26 elever, en särskild undervisningsgrupp och en flexgrupp. På Individuella gymnasiet har vi ca 40 inskrivna elever som också undervisas i små grupper om 4-8 elever. Vår vision är att vara en plats där vi gör skillnad, vi tror att vi kan göra skillnad i det stora genom att ta vara på det lilla. Det gör vi genom att vi i undervisningen fokuserar på kunskaper samtidigt som vi är noga med att se och möta varje elev och kollega där de befinner sig.

Kvalifikationer
För att du ska lyckas med uppdraget ska du:

  • Vara behörig lärare och ha arbetat på högstadiet och/eller gymnasiet.

  • Ha erfarenhet/kompetens inom att leda skolans elevhälsoarbete eller specialpedagogiska arbete. 

  • Tidigare ledningsuppdrag är meriterande.

  • Du behöver vara van och intresserad av att arbeta med digitala verktyg och hjälpmedel.

  • Väl insatt i skolans styrdokument och van att arbeta i en målstyrd verksamhet.

Ledaregenskaper: Du behöver vara organiserad, noggrann och ansvarsfull. Vi vill också se att du är nyfiken och intresserad av att driva pedagogisk utveckling.
Du behöver ha god samarbetsförmåga, gilla att jobba i team och kunna vara flexibel. Du är van vid att arbeta målinriktat utifrån mål och styrdokument och du arbetar formativt med bedömning. Du är en god samarbetspartner som tillsammans med arbetslagen vill driva verksamhetsutveckling. Du känner dig väl förtrogen med digitala verktyg. Du är lösningsfokuserad och sätter alltid eleverna i centrum!

Känner du dig träffad av den beskrivningen och vill vara med och göra skillnad på riktigt, tveka inte att söka detta jobb!

Tillträde: 2023-01-10
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser.
Vi lever vår värdegrund som innebär ett stort engagemang, god kommunikation med öppen dialog och ett professionellt förhållningssätt. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Ekerö kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare och strävar efter ett tydligt fokus på hållbarhet. Under förutsättning att verksamhetens möjlighet att uppfylla sina mål kvarstår, har kommunen en positiv inställning till distansarbete när så är möjligt.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Johanna Frisk

Rektor

08-124 578 04

 

Mikael Andersson

Biträdande rektor

08-124 578 05

 

Mikael Schmidt

Lärarnas Riksförbund

08-124 578 17

 

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Uppgårdskolan och IVG på Ekerö

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen