pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Biträdande rektor till T1-skolorna

Ort
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Biträdande rektor till T1-skolorna

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en biträdande rektor till T1-skolorna. Som biträdande rektor har du medarbetaransvar och verksamhetsansvar. Biträdande rektor arbetar på chefens uppdrag och under dennes ansvar med exempelvis övergripande ledning och utveckling, budget och resursfördelning, personal och administrativa system.

Du kommer tillsammans med rektor arbeta för ett gott elevhälsoarbete där alla elever får möjlighet att utvecklas. Vi arbetar med strukturer, förhållningssätt och goda lärmiljöer där elevhälsa börjar i klassrummet.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Din arbetsplats

T1-skolorna består av Fridtunaskolan och ligger på T1-området i centrala Linköping med närhet till en fantastisk utemiljö i Vallaskogen. Skolorna ligger på gångavstånd till bibliotek, teater, simhall och konserthus. Här går omkring 500 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Skolorna kännetecknas av trygghet, respekt och ömsesidigt förtroende. Studieron i klassrummen är god och med engagerad och motiverad personal. Detta gäller även i högsta grad föräldrarna, som visar ett stort engagemang för sina barns utbildning.

På T1-skolorna är kommunikation och samspel hörnstenar. Hörnstenar som grundas i det utvecklings- och kvalitetsarbete med höga målsättningar som vi hela tiden bygger verksamheten på. För oss är det viktigt att alltid bemöta eleverna utifrån individen. Det är i mötet mellan pedagog och elev som kvalitet skapas. På T1-skolorna har vi har höga förväntningar på både personal och elever.

Du som söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom pedagogik eller annat område som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildningen/rektorsprogrammet. Erfarenhet av att ha arbetat specialpedagogiskt och i en arbetsledande funktion inom skolan är meriterande. Det är också önskvärt med erfarenhet av fritidsverksamhet, elevhälsoarbete samt skolutveckling. Vi ser även att du som söker har erfarenhet av arbetsmiljöarbete och att arbeta för ett gott arbetsklimat. God svenska i tal och skrift är nödvändigt, för att kunna nå ut med budskap i verksamheten och ha förmågan att dokumentera.

Du som söker har förmåga att leda andra mot gemensamma mål och du skapar engagemang och delaktighet i verksamheten. Du arbetar bra med andra människor och ser samverkan som en naturlig del i uppdraget, såsom samverkan med de fackliga organisationerna. Du har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du kan koppla ihop helhet och delar, framtid och nutid. Du håller tidsplaner, slutför dina åtaganden och följer systematiskt upp resultat.

I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10663

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Biträdande rektor till T1-skolorna

Linköpings kommun