pedagogjobb.se

Utbildningsförvaltningen, Stordammens skola

Vi växer och söker dig som vill utveckla Stordammens skola i Uppsala tillsammans med oss. Har du intresse och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap? Vill du vara med och fortsätta att utveckla Stordammens skola som tar nästa steg i sin utveckling? Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med utvecklingsfrågor tillsammans med erfarna och kunniga kollegor med målet att alla elever ska lyckas!

I Sävja, ett snabbt växande område en halvmil söder om Uppsala centrum, ligger den internationella skolan Stordammens skola F-9. Här finns cirka 700 elever som tillsammans talar över 20 olika språk. Skolan ligger naturskönt och skogsnära i direkt anslutning till kultur- och idrottsanläggningar samt bussförbindelser. Skolan präglas av en avspänd atmosfär. Vi har ett välsorterat skolbibliotek, välutrustade institutioner, en stor sporthall och en samlingssal med möjlighet till föreläsningar och filmvisningar. Ett nytt kulturcenrum finns också i anslutning till skolan.

Stordammens skola har länge varit en stimulerande och utvecklande miljö för elever och personal och har en lång tradition av pedagogisk utveckling och nytänkande. I vår organisation har vi lärare med specialpedagogiskt uppdrag knuten till årskurserna samt ett väl utbyggt elevhälsoteam. Skolan är partnerskola till universitetet och har i och med det många lärarstudenter och annat samarbete med lärarutbildningen.

Läs mer om skolan här: Stordammens skola (https://stordammen.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi söker nu en biträdande rektor som ska ansvara för årskurs 6-9. Tillsammans med rektor och biträdande rektor för F-5 deltar och bidrar du i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete. I samverkan med rektor skall du, utifrån uppsatta mål aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus.

Rektor kommer att delegera arbetsuppgifter som bland annat innebär medarbetaransvar.

Du kommer att arbeta som skolledare inom flera områden såsom:
• systematiskt kvalitetsarbete
• elevansvar (alla beslut förutom de som är reserverade för rektor)
• fördelade ledningsuppdrag, utifrån kompetens/intresse, för hela organisationen (SKA, SAM, lokaler, projekt, VP-mål).
• särskilt stöd (utredningar, stöd i genomförande, åtgärdsprogram, uppföljning)
• rutiner och metodutveckling
• stöd i verksamhet/med elever vid stora behov eller svåra situationer
• tjänstefördelning, schemaläggning och systemstöd
• samarbete med kurator i ärenden gällande diskriminering och kränkande behandling
• samverkan med ämnesgrupper och lärarlag
• deltagande vid behov i skolans elevhälsoteam och arbete utifrån elevhälsoplan
• medarbetar- och lönesamtal
• introduktion av nyanställda och VFU-studenter
• driva eller delta i projekt

Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet. Det ger dig viktiga erfarenheter och kunskaper om du senare vill utvecklas vidare som skolledare inom Uppsala kommun.

Skolledningen har stöd från kommunledningskontoret när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av ledande uppdrag inom skolan som arbetslagsledare, samordnare eller liknande. Har du erfarenhet som biträdande rektor är det meriterande liksom om du har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan relevant ledarskapsutbildning.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam, systematiskt kvalitetsarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete och erfarenhet av att driva annat utvecklingsarbete.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå resultat. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans och har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information för att sedan agera utifrån detta.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Gabriella Ekström Filipsson, rektor, 018-727 52 09 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet Skolledare: Karen Natvig 018-727 53 44, Sveriges Skolledarförbund: Johanna Wallin 018-727 63 21 Lärarförbundet: Louise Plobeck 018-727 24 95 Lärarnas riksförbund: Helena Dübeck, 076-798 30 95, Maria Persson SACO-rådet: 018-727 24 24, Kommunal: 010-442 88 16 Vision: Maria Ros 018-727 27 86

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Biträdande rektor till Stordammens skola F-9

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-09-29

Ansök nu

Dela detta jobb