pedagogjobb.se

Logo

Biträdande rektor till Råsunda skola i Solna

Företag Solna stad
Ort
Utgår

2019-03-25

Ansök nu

Biträdande rektor till Råsunda skola i Solna

Är du lärare med erfarenhet av ledarskap och går i tankarna att på sikt bli rektor? Vi på Råsunda skola kan erbjuda dig en roll där du får möjlighet att växa och utveckla ditt ledarskap.

Vi står inför en resa mot en verksamhet med tillåtande värdegrund, ett processinriktat arbetssätt och en miljö där eleven får en helhet i sin skoldag. Vi söker dig som är välorganiserad, effektiv och utvecklingsbenägen. Vill du ha en nyckelroll i skolans fortsatta utveckling? 

Råsunda skola etablerades 1919 och ligger vackert belägen i gamla Råsunda med goda kommunikationer. I Råsunda skola studerar cirka 620 elever i årskurs F-6 och skolan har ca 80 anställda. Du kan läsa mer om oss här

Råsunda skola har goda resultat - men vi vill mera! Som biträdande rektor får du en betydelsefull roll i detta.

Verksamhet och ansvarsområde
Vi kan erbjuda en spännande och stimulerande roll som biträdande rektor på Råsunda skola. Den innebär personalansvar och medlem i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och två andra biträdande rektorer. Arbetsuppgifter som kan komma att ingå:

  • Stöd till rektor i skolutvecklingsfrågor och det systematiska kvalitetsarbetet
  • Stöd till rektor i budget- och ekonomifrågor
  • Stöd till rektor i det pedagogiska ledarskapet
  • Frånvarohantering och vikarieanskaffning
  • Skolövergripande organisatoriska frågor i ledningsgruppen
  • 20 % lärare schemalagt alt. lärarvikarie vid behov

Vi satsar på IKT och använder Infomentor som läroplattform.

Din bakgrund
Vi söker en nyfiken och utvecklingsbenägen person med god organisatorisk förmåga och nära förankring i arbetet som lärare i fritidshem och åk F-6/9. Du är en självklar ledare, tycker om att utveckla nya arbetsformer och att driva pedagogisk utveckling i elevens hela skoldag, från morgonfritids genom lektioner och raster till dagens slut på fritidshemmet. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har en god förmåga och lätt för att lära inom IT. Du samarbetar enkelt men kan också arbeta självständigt och prioritera bland arbetsuppgifter. Du fattar beslut och tar ansvar för dessa.

Vi ser att du har en tillåtande människosyn och barnsyn som grundar sig i acceptans och tron att alla kan lära.

Du har en lärarutbildning och erfarenhet av att arbeta i skola. Du har ledarerfarenheter, som exempelvis projektansvarig, arbetslagsledare eller liknande. Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat som biträdande rektor är detta starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.  

Du har god IT-kompetens och är en god organisatör. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Omfattning och tillträde
Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning (semestertjänst) på 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan
Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 2019-03-25.

Vi tar endast emot ansökningar genom vårt rekryteringsverktyg.   

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Karin Oldfield, Råsunda skola, karin.oldfield@solna.se alt 08-746 15 90

Fackliga kontaktpersoner:

  • Susanna Sjögren, Lärarnas Riksförbund, tel 0707-32 15 35
  • Kristina Karhunen, Lärarförbundet, tel 076 378 66 50
  • Riitta Salokangas Davidsson, Kommunal, tel 08 746 16 90 

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av tjänsten, men undanber oss kontakt från dig som säljer rekryterings- eller annonstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Biträdande rektor till Råsunda skola i Solna

Solna stad