pedagogjobb.se

logga

Biträdande rektor till Raoul Wallenbergskolan Skövde åk 7-9

Ort
Utgår

2021-01-22

Ansök nu

Biträdande rektor till Raoul Wallenbergskolan Skövde åk 7-9

Brinner du för att göra skillnad? Vill du som biträdande rektor vara med och vidareutveckla en värdegrundsbaserad skola under devisen ”Skolan mitt i byn”. Då är du välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor för Raoul Wallenbergskolan Skövde!

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att skolans verksamhet på ett positivt sätt ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

RWS består idag av sju förskolor och fem grundskolor i Bromma, Ekerö, Haninge, Mariehäll, Skokloster, Skövde, Solna och Uppsala. Med vårt utvecklingsarbete strävar vi efter att skapa framstående verksamheter. Målet är givetvis att på bästa tänkbara sätt rusta våra barn och unga för framtiden. För oss är det en framgång för lärandet att inkludera fysisk aktivitet i verksamheten.

För fem år sedan öppnade Raoul Wallenbergskolan Skövde. RWS Skövde har expanderat från 80 elever till 800 elever under dessa år. Skolan drivs under devisen ”göra positiv skillnad” och vår ambition är att det ska vara den attraktivaste grundskolan i Skövde. I skolan bedrivs en evidensbaserad verksamhet som både elever och vårdnadshavare är mycket nöjda med. Vi har en tydlig värdegrund utifrån RWS ledord där ordning och reda står i fokus.  Vi lägger stor vikt vid att skapa ett gemensamt förhållningssätt kring undervisningen och övrig verksamhet. Intresset för vårt skolkoncept är mycket stort och därför är ambitionen att vi under de närmaste åren ska bygga och etablera flera nya skolor i såväl Skövde som Skaraborg.

Uppdraget som skolledare för en Raoul Wallenbergskola är ett ytterst spännande, utmanande och utvecklande skolledaruppdrag. Vi har mycket höga förväntningar på våra skolledare och fokus ligger på både pedagogiskt och karaktärsmässigt ledarskap. Våra skolledare ska vara goda föredömen i att leva upp till våra fyra ledord. Vi förväntar oss att skolledaren förstås är en god ledare för elever och personal i skolan, men också en auktoritet gentemot föräldrar och aktörer i det omkringliggande samhället. Inom RWS pågår ett målmedvetet utvecklingsarbete som drivs av våra skolledare och därför förväntas du vara aktivt delaktig i denna offensiva skolutveckling. Du förväntas att efterleva RWS skolkoncept. Uppdraget som biträdande rektor på RWS är likställt med en rektorstjänst inom den kommunala verksamheten.

Vem är du?

Vi söker dig som är en skicklig, drivande och engagerad skolledare som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för alla elever. Du arbetar förmodligen som rektor idag eller som biträdande rektor med erfarenhet av arbete på högstadiet. Oavsett bakgrund och erfarenhet fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge barn och ungdomar en god start i livet.

Tjänsten som biträdande rektor är en tillsvidaretjänst med tillträdesdag 17 maj 2021.

Genomförd rektorsutbildning är meriterande.

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: https://www.raoulwallenbergskolan.se/

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Senast den 22 januari 2021 vill vi ha din ansökan. Rekrytering sker dock fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta Rektor Peter Gejervall, 070-813 11 05, peter.gejervall@raoulwallenbergskolan.se

 

Dela detta jobb

logga
Biträdande rektor till Raoul Wallenbergskolan Skövde åk 7-9

Raoul Wallenbergskolorna AB