pedagogjobb.se

Ekens skola
Ekens skola startade i augusti 2018 och nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår nya skola. Ekens skola är en grundskola med årskurserna 7-9 och 450 elever fullt utbyggd. Skolan ligger i en ekbacke i Hammarby Sjöstad, Vävar Johans gata 5, i Sickla park och har nära till stad och natur.

Vi erbjuder en arbetsplats med entusiastisk personal, som brinner för arbetet med att starta en ny skola tillsammans med eleverna på Ekens skola.

Hösten 2019 har vi 270 elever i åk 7 och åk 8.
På Ekens skola jobbar vi med en schemamodell, som vi kallar ämnesveckor. Modellen innebär sammanhållna och koncentrerade arbetspass med ett teoretiskt ämne per vecka. Ämnesveckor möjliggör andra arbetssätt, underlättar studiebesök och minskar splittringen av tid för elever och lärare. Modellen gynnar alla elever och tar till vara på deras lust att lära. Detta arbetssätt ställer högre krav på lärarna när det gäller variation, men det ger mycket tillbaka inte minst i relationen med eleverna.

De praktiskt- estetiska ämnena samt språkval ingår i schemat varje vecka för eleverna. Elevens val läser eleverna i några samlade veckor under läsåret, där även praktiskt- estetiska ämnen ingår.

Ekens skola är inredd med tydligt fokus på en god arbetsmiljö för både lärare och elever. Inomhusmiljön är skofri, där bland annat mjuka mattor bidrar till en lugnare och tystare skola. All inredning är genomtänkt för att gynna en god fysisk- och psykosocial miljö. Vi är en digital skola och alla elever har en-till-en iPad och lärarna likaså samt att de har en laptop.

Arbetet på Ekens skola

Vi söker dig som vill vara med i det stimulerande arbetet att bygga och utveckla en nystartad skola. Du ska vara intresserad av att jobba vidare med den schemamodell vi har på skolan samt att skapa goda och hållbara rutiner.

Du ansvarar för, leder och samordnar skolans elevhälsoteam. Tillsammans med teamet utvecklar du bland annat arbetet med generella anpassningar för eleverna.
Du har personalansvar och genomför medarbetarsamtal, mm.
Du ansvarar för kompetensförsörjning, ex rekrytering och kompetensutveckling.
Du vidareutvecklar och implementerar det systematiska kvalitetsarbetet inom verksamheten tillsammans med rektor.

Du ingår i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och administrativ chef. Du ingår också i den grupp med Lagledare från våra arbetslag.

Ekens skola söker dig som har dessa kvalifikationer

Du ska ha erfarenhet av en ledande roll där det ingått förändrings- och utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av att leda grupper. Du är legitimerad lärare med erfarenhet av undervisning i de högre årskurserna. Du har aktuell erfarenhet av olika arbetssätt kring digitalisering i skolan.

I rollen som biträdande rektor är du socialt aktiv och utåtriktad samt bra på att skapa och bygga relationer. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer och du behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Din förmåga att lyssna och kommunicera är god och du löser konflikter konstruktivt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Biträdande rektor till nystartade Ekens skola 7-9

Ansök nu

Dela detta jobb