pedagogjobb.se

logga

Biträdande Rektor till Länna/Riala

Ansök nu

Biträdande Rektor till Länna/Riala

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Arbetsbeskrivning:

Som biträdande rektor på Länna/Riala enheten kommer du tillsammans med rektor leda och vidareutveckla verksamheten genom ett tydligt, strukturerat och pedagogiskt ledarskap. Genom god insikt i skolans styrdokument och systematiska kvalitetsarbete leder du medarbetare och arbetslag i deras utveckling både enskilt och kollektivt. Medarbetaransvar och ekonomiskt ansvar ingår i tjänsten. I din roll kommer du få ta ett stort ansvar och få möjligheten att påverka och utveckla skolan tillsammans med rektor och personalgrupp. Elevhälsoarbetet på skolan är en viktig del av verksamheten och du som biträdande rektor har en central roll i det arbetet. I Norrtälje kommun jobbar grundskolans rektorer i ett nära samarbete med varandra, för att utveckla alla grundskolor i kommunen. Här är du en självklar del i rektorskollegiet där ni utbyter erfarenheter, kompetenser och verkar för en god skolkommun för alla elever.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med lärarexamen, meriterande om det är mot grundskolans senare årskurser 7-9. Du behöver ha några års erfarenhet från att ha arbetet i skola mot just de årskurserna. Du har goda kunskaper om barn med särskilda behov och är trygg i din pedagogiska roll i olika sammanhang, med såväl elever som vårdnadshavare och andra aktörer inom skolverksamheten. Arbetar du, eller har tidigare arbetat, som skolledare eller i annan ledarroll är det meriterande. Likväl är genomförd eller pågående rektorsutbildning ett plus i kanten samt kunskaper/erfarenhet av arbetsmiljöarbete och arbetsrätt.

Arbetsro, trivsel och trygghet är viktigt för oss på enheten och där bidrar du genom ditt tillitsbaserade, inkluderande, lösningsfokuserade och strukturerade ledarskap. Då jobbet medför författande av olika typer av dokument ser vi att du uttrycker dig väl i svenska språket i både skrift och tal.

Om arbetsplatsen

Här på Länna/Riala rektorsområde arbetar du nära eleverna tillsammans med engagerade och utvecklingsbenägna kollegor. Ett kul och kompetent kollegium helt enkelt !

Länna skola ligger mitt i Bergshamra, endast 15 minuter från Norrtälje stad, med en stor fin skolgård och naturen runt knuten. Skolan ligger strategiskt till från flera geografiska håll, Norrtälje, Åkersberga, Rimbo men även Stockholm/Täby. Vi är en F-9-skola med ca 260 elever, ett välfungerande fritidshem och ändamålsenliga och fina undervisningslokaler. Vi har ett elevhälsoteam bestående av skolsköterska, skolkurator, speciallärare, biträdande rektor och rektor.

Vår lilla F-6-skola i Riala hör också till vår enhet. Den ligger vackert belägen mitt i Riala by, endast några kilometer från Länna. Där går ca 90 elever och där arbetar 10 personer med fina och inspirerande naturområden runt knuten. Tillsammans på hela enheten är vi runt 50 medarbetare.

ATT-teamet (Arbetsro, Trivsel och Trygghet) är vårt trygghetsteam som stöttar med kartläggning och uppföljning om problematiska situationer skulle uppstå. Alla arbetar vi med vår vision som ledstjärna i vardagen; Vår skola – min möjlighet, där vi vill använda varandras olikheter som bas för en trygg och stimulerande lärmiljö.

Våra kockar i köket lagar vällagad och näringsriktig lunch från grunden.

Anställningsform

100% Tillsvidareanställning

Urvalsarbete och intervjuer påbörjas i början av Augusti, tillträde enligt överenskommelse

Publicerat:

2021-06-22

Sista ansökningsdag:

2021-08-15

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Enhetschef offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Företrädare för Skolledarförbundet

Bobo Börjesson, bobo.borjesson@norrtalje.se, 0176-747092

Biträdande rektor

Annette Karlsson, annette.karlsson@norrtalje.se, 0176-74123

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

logga
Biträdande Rektor till Länna/Riala

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret