pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Biträdande rektor till Hallsta skola

Ort
Utgår

2021-12-04

Ansök nu

Biträdande rektor till Hallsta skola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

I Hallsta skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential och för att nå dit behöver vi de bästa medarbetarna. Vi som arbetar på Hallsta skola gör stor skillnad för våra elever. Arbetslagen på Hallsta skola är indelade i F-6, 7-9 samt Fritidshemmet. Varje arbetslag leds av en arbetslagsledare som har i uppdrag att leda arbetslaget mot ett hälsofrämjande arbete med fokus på resultat. All personal på Hallsta skola värnar om varma och förtroendefulla relationer med alla barn/elever och all personal på Hallsta skola är goda förebilder.

Uppdraget som biträdande rektor på Hallsta skola innebär delat ansvar för pedagogisk utveckling, systematiskt kvalitetsarbete, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du ska tillsammans med rektor och biträdande rektor leda, utveckla och styra verksamheten mot uppsatta mål och ansvara för uppföljning av enhetens resultat. Till ditt stöd kommer du att ha kvalificerade administrativa handläggare inom elevregistrering och IT. Du ingår i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och biträdande rektor. Skolan befinner sig i ett pågående utvecklings- och förändringsarbete.

Arbetsuppgifter

  • Leda skolans verksamhet mot uppställda mål tillsammans med rektor och biträdande rektor

  • Arbeta med lednings-, utvecklings- och uppföljningsfrågor tillsammans med rektor och biträdande rektor
  • Personalansvar för ett antal medarbetare
  • Ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet
  • Ansvar för personaladministration (löner, avtal, rekryteringar etc.) tillsammans med skoladministratör
  • Övriga ansvarsområden i överenskommelse med rektor och biträdande rektor

Kvalifikationer

Du har pedagogisk eller annan relevant högskolexamen samt erfarenhet av grundskola. Tidigare skolledarerfarenhet är ett krav och genomgången utbildning på Rektorsprogrammet är önskvärt, dock inget krav då vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god lednings- och planeringsförmåga och är strukturerad och ansvarstagande i ditt arbete. Du är skicklig på att hantera relationer till både elever, vårdnadshavare och personal och motiveras av att samarbeta med andra. Vi ser också att du i ditt ledarskap har goda strategier att möta medarbetare i arbetet med elever i behov av stöd och elever med behov av extra utmaningar. I din yrkesproffession har du god förmåga att driva, analysera och skapa resultat utifrån uppdrag, läroplan och uppställda mål. På Hallsta skola leder vi personalen med hög tillit och höga förväntningar, där ser vi att du liksom vi tar till vara på medarbetarnas kompetens att själva ta beslut och ta ansvar i arbetslagen. Du har en god administrativ förmåga och lätt att sätta dig in i nya IT system. Krav för den här tjänsten är också flytande svenska i både tal och skrift. Du ser arbetsmiljöarbetet som ett viktigt område för allas skull – stora som små.

Om arbetsplatsen

Hallsta skola är en F-9-skola med tillhörande fritidshem, med goda kommunikationer till och från Norrtälje. Naturen finns utanför
knuten. Hos oss går 410 elever. Vi är stolta över vår verksamhet som visar allt högre kunskapsresultat. Vår
ambition är att det ska vara roligt och utvecklande att arbeta på Hallsta skola. Vi har byggt upp en organisation med
välfungerande arbetslag och goda stödfunktioner. Vi har ett elevhälsoteam med många olika
professioner. Vi följer systematiskt upp elevernas resultat och för oss är det viktigt att eleverna har en god
pedagogisk, fysisk och psykosocial lärmiljö.

Övrigt

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Dela detta jobb

logga
Biträdande rektor till Hallsta skola

Norrtälje kommun