pedagogjobb.se

logga

Biträdande rektor till Gottsta, Skebo och Edsbro skolenhet

Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Biträdande rektor till Gottsta, Skebo och Edsbro skolenhet

Från höstterminen 2021 utgör Gottsta, Skebo och Edsbro skolor en enhet inom grundskolan i Norrtälje kommun. Till det här rektorsområdet vill vi nu rekrytera en biträdande rektor som tillsammans med rektor kommer leda och vidareutveckla enheten. Vi ser varje elevs möjligheter, och våra medarbetare är vår bästa resurs, tillsammans gör vi skillnad för våra elever.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med rektor leder du de tre skolorna mot fortsatt utveckling med målet att alla elever ska ha möjlighet att lyckas i skolan. Inom ramen för din roll som biträdande rektor kommer du få ta ett stort ansvar och det ser vi att du gör genom ett gott pedagogiskt ledarskap. Du kommer att ha en central och samordnande roll i skolornas gemensamma elevhälsoarbete. Du leder och utvecklar medarbetare både i arbetslag och enskilt, i rollen ingår medarbetaransvar. Skolorna leds av dig och rektor med utgångspunkt i styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet, och inom det området ser vi att du känner dig trygg och är väl insatt.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare, gärna mot grundskolans tidigare årskurser. Du behöver dessutom ha minst 3 års erfarenhet från arbete i skolverksamhet, meriterande om det är mot årskurserna F-3 och fritidshem. Vi ser också att det är meriterande om du är utbildad specialpedagog/speciallärare, har påbörjat eller avslutat rektorsutbildningen. Har du erfarenhet av att jobba i en skolledarroll eller bedrivit skolutveckling ser vi det som fördel. Eftersom du kommer ha ett medarbetaransvar med arbetsmiljö som en viktig del får du gärna ha erfarenhet eller kunskap inom det området. Vi ser att du leder genom ett tillitsbaserat, analytiskt och strukturerat arbetssätt. Är lösningsorienterad med förmåga att hantera uppkomna problem.

Vi arbetar aktivt för att säkerställa arbetsro, trivsel och trygghet för våra elever och det bidrar du till genom ditt tydliga, inkluderande och lösningsfokuserade förhållningssätt. Då jobbet medför författande av olika typer av dokument ser vi att du uttrycker dig väl i svenska språket i både skrift och tal. Resor mellan skolorna sker på regelbunden basis, vi ser därför att du behöver ha körkort och egen bil.

Om arbetsplatsen

Rektorsområdet består av tre f-6 skolor belägna i Norrtälje kommuns västra delar. Skebo och Edsbro är två mindre skolor med åldersintegrerade klasser med ett naturskönt läge i de små bruksorterna Edsbro och Skebo. Gottsta skola ligger i Häverödal och är 1-parallellig  med skogen som granne till skolgården. Tillsammans har skolorna ca 250 elever och de ligger med 15-30 minuters avstånd från varandra.  Skolorna har ett gemensamt elevhälsoteam som stödjer elever och personal med främjande och förebyggande insatser för att ge alla elever möjlighet till en fungerande skolvardag med goda förutsättningar för lärande.

Anställningsform

100% Tillsvidareanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-09-01

Sista ansökningsdag:

2021-09-22

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Rektor- Biträdande Rektor

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Företrädare för Skolledarförbundet

Bobo Börjesson, bobo.borjesson@norrtalje.se, 0176-747092

Rektor

Martin Einarsson, martin.einarsson@norrtalje.se

Dela detta jobb

logga
Biträdande rektor till Gottsta, Skebo och Edsbro skolenhet

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret