pedagogjobb.se

Biträdande rektor till Ekängens skolor

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-02

Ansök nu

Biträdande rektor till Ekängens skolor

Sista ansökningsdatum: 2 december 2020
Referensnummer: 5775

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Adalheidur Östlund, Rektor, 013-20 87 67, Adalheidur.Ostlund@linkoping.se

Jennifer Wiktander, HR-konsult, 013-20 84 72, Jennifer.Wiktander@linkoping.se

Malin Bjärnlid, Facklig representant, Lärarnas Riksförbund, 0768-41 62 22, malin.bjarnlid@linkoping.se

Sara Skagerström, Representant Skolledarna, 013-20 67 44, sara.skagerstrom@linkoping.se

Jonas Gårdstam, Facklig representant Lärarförbundets skolledarförening, 013-20 71 18, Jonas.Gardstam@linkoping.se

Malinda Collin, Lokal facklig representant Lärarförbundet, 013-26 37 27, malinda.collin@linkoping.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Ekängens skolor består av två skolor; Bärstadskolan med årskurserna F-1 och Ekängsskolan med årskurserna 2-6. Vi har tre klasser per årskurs och sju fritidsavdelningar. Skolorna är belägna ca 6 km från centrum i en härlig miljö, nära Roxen och med skogar inpå knuten. Bussförbindelserna är goda.

På skolorna arbetar vi aktivt med skolutveckling och har gemensamt uppsatta mål för verksamheten. Därtill har vi behöriga pedagoger som med stort engagemang utvecklar arbetsmetoder för att nå en hög måluppfyllelse för alla elever. Vi arbetar vi med att alla elever ska känna sig trygga, ha arbetsro och bli bekräftade i sitt lärande och vi arbetar utifrån ambitionen att ha en hög trivselfaktor hos både elever och personal. Vidare prioriterar vi tid för kollegialt lärande och samarbete i våra arbetslag. Vi arbetar utifrån en helhetssyn och med elevernas behov i centrum under hela deras dag i våra verksamheter. Något som kännetecknar våra skolor är trygga elever och personal med hög trivsel. 

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor på Ekängens skolor förväntas du trivas med ett flexibelt arbete med de omväxlande arbetsuppgifter som rektorsyrket innebär. Du kommer vara direkt underställt rektor och ha verksamhets-, resultat- och personalansvar. Tillsammans med rektor kommer du att leda en skola i framkant och verka för lärarnas goda arbetsmiljö. I rollen som biträdande rektor kommer du att ha ett dagligt operativt ansvar för F-3 och en given plats i skolans ledningsgrupp. 

Inom skolan arbetar vi aktivt med att utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete, det är därför viktigt att du har ett relationsorienterat förhållningssätt och brinner för att jobba med att bidra till att utveckla undervisningen tillsammans med skolans lärare. Samtidigt säkerställer du att elevresultaten följs upp, utvärderas och analyseras för att säkra och sprida framåtsyftande framgångsrika arbetssätt på skolan. Som biträdande rektor förväntas du ta ett särskilt ansvar för elevhälsoteamets tvärprofessionella arbete med elevhälsoarbete som en integrerad del av verksamheten.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef med möjlighet till förlängning. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och vi ser det som meriterande om du har pågående eller avslutad rektorsutbildning och/eller rekryteringsutbildning. Ett krav är att du har erfarenhet av arbete i grundskolan eller förskoleklass och har jobbat i en arbetsledande befattning.

Som biträdande rektor har du god förmåga att utveckla kollegiala lärandeprocesser i verksamheten, så att likvärdigheten och samverkan inom skolan leder till att alla elever når maximalt lärande. Vi ser att du har god pedagogisk insikt, är väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument samt har ett stort intresse för skolutvecklingsfrågor.  

Du är trygg som person och i ditt ledarskap, bidrar med energi och vågar kritiskt granska de utvecklingsprocesser och idéer som ligger till grund för verksamhetens organisation och resurshantering. I samverkan med rektor och ledningsgrupp har du god förmåga att öka professionaliteten och förverkliga skolutveckling från mitten i syfte att utveckla förutsättningarna för att strategiskt leda en verksamhet för fortsatt resultatutveckling. Vidare är det är viktigt att du uttrycker dig väl på svenska såväl muntligt som skriftligt. Du tar hänsyn till helheten och är lyhörd för verksamhetens och medarbetarnas behov och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad:100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5775

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Ekängens skolor

Linköpings kommun