pedagogjobb.se

Logo

Biträdande rektor på Brunnsängskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Biträdande rektor på Brunnsängskolan

Ledarskap i Södertälje  
Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer.  
I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap bottnar i en djup förståelse för vår värdegrund samt vilka krav vi ställer och vilka förväntningar vi har på ledarskap i Södertälje kommun.  
 
En dag på jobbet   
Då vår nuvarande biträdande rektor gått vidare till rektorsuppdrag i kommunen, söker vi nu efter en ny biträdande rektor för högstadiet, till en av Södertäljes populäraste skolor. Vi söker dig som brinner för pedagogisk utveckling som tillsammans med rektor och de två andra biträdande rektorerna vill fortsätta utveckla verksamheten och undervisningen.    
Som biträdande rektor kommer du att vara ansvarig för den dagliga operativa skötseln och styrningen av den här populära skolan där fokus kommer att vara den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att få direkt personalansvar med arbetsmiljöansvar och vara lönesättande och därmed coacha, leda och utveckla de medarbetare som rapporterar till dig.   
Som biträdande rektorn kommer du att rapportera till rektor och tillsammans med ledningsgruppen som består av er tre biträdande rektorer, rektor och fyra arbetslagsledare utveckla och stärka skolan ytterligare.   
 
 
Vem är du?   
Krav:   
- Du är en erfaren skolledare med gedigen kunskap om skolan som organisation.   
- Vi ser att du har relevant högskoleutbildning   
- Har haft personalansvar tidigare   
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska   
 
Meriterande:   
- Påbörjade eller avslutat rektorsutbildning   
- Lärarlegitimation från grundskolan   
- Erfarenhet från högstadiet   
 
Personliga egenskaper:   
- Ett coachande och navigerande ledarskap   
- En inspirerande person   
- En person som vågar utmana medarbetare, kollegor och ledning och som också har mycket stor förmåga att själv bli utmanad och ta kritik.   
- Nyfiken och öppen för nya idéer.   
- Självgående med ett inre driv och stor initiativförmåga.   
 
 
Vi erbjuder dig   
Utöver kommunens generella medarbetarförmåner får du ta del av den nya satsningen på skolpersonal i Södertälje kommun. I satsningen ingår bland annat:   
 
- Möjlighet att söka stipendier   
- Möjlighet att söka lokalt forsknings- och utvecklingsbidrag   
- Delta i kommunövergripande nätverk för kollegialt lärande   
 
För att du ska få rätt förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb erbjuder vi bland annat:   
- Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder   
- Pedagogisk lunch   
- Friskvårdsbidrag, (3000 kr/år)   
- Årsarbetstid vilket ger dig möjlighet att i viss mån styra över din egen arbetstid   
 
 
Välkommen till oss!   
Brunnsängskolan är en F–9-skola med ca 800 elever och ca 100 anställda. Vår verksamhetsidé är ”Skolan där du blir sedd” genomsyrar hela verksamheten. Skolan ligger i Brunnsängsområdet och är en mångkulturell skola med elever från 40 olika länder. På skolan arbetar vi aktivt med allas rätt att bli respekterad för den man är, ett arbete som ger ett gott resultat med ökad medvetenhet hos alla att visa respekt för varandra. Skolan präglas av ett bra samarbete mellan lärare och elever.   
 
Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden.   
 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.   
 
 
Välkommen!

Dela detta jobb

Logo
Biträdande rektor på Brunnsängskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret