pedagogjobb.se

Logga

Biträdande rektor med ansvar för elevhälsa

Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Biträdande rektor med ansvar för elevhälsa

Arbetsplatsbeskrivning
Internationella Engelska Skolan Västerås är en grundskola för årskurserna 4-9 med 760 elever och 85 medarbetare.
Här finns möjlighet att arbeta i en internationell och stimulerande miljö där engagemang, professionalism och det engelska språket är gemensamma nämnare. De akademiska förväntningarna är höga och vi arbetar i en lugn miljö där förutsättningarna för undervisning och lärande är goda.
Nu söker vi en biträdande rektor, med fokus på elevhälsa, som vill vara med och verka för att skolans elever lär sig att behärska det engelska språket i en trygg och ordnad skolmiljö med höga akademiska förväntningar.

Arbetsbeskrivning
Internationella Engelska Skolan Västerås söker nu en biträdande rektor med inriktning på elevhälsa för årskurserna 4-9.
Du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Förutom ett starkt engagemang för barns utveckling och lärande vill vi att du trivs med att arbeta i ett flexibelt team utan prestige och med en ständig vilja att utvecklas inom ditt yrke.
I uppdraget ingår att utveckla goda lärmiljöer i samarbete med våra internationella medarbetare. I lärmiljön lägger vi extra fokus vid generella anpassningar, extra anpassningar samt relationellt ledarskap.
Du kommer utifrån ledningsperspektiv att ha ett delegerat ansvar för elevhälsa vilket innebär att leda och utveckla skolans elevhälsoteam bestående av skolsköterskor, skolkurator, specialpedagog, speciallärare och studie- och yrkesvägledare. Knutet till elevhälsoteamet finns även skolpsykolog och skolläkare. Din roll blir att ha ett övergripande ansvar för elevhälsorelaterade frågor såsom kartläggning, handledning och observationer av både enskilda elever och grupper. Du arbetar för utveckling av vår lärmiljö och möjliggör pedagogiska utredningar, ser till att anpassningar och åtgärdsprogram blir utformade och efterföljs samt leder elevhälsoteamet och pedagoger i delar av detta. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt och arbetar aktivt för att påverka och stimulera skolans elever för att stärka dem i deras arbete mot en ökad måluppfyllelse.
Du ingår i skolans ledningsgrupp bestående av rektor, två biträdande rektorer samt en Academic Manager. I det gemensamma uppdraget ingår ansvar för bland annat uppföljning av skolans verksamhetsplan, systematiskt kvalitetsarbete, analysarbete, arbetsmiljöarbete och övergripande utveckling av vår internationella pedagogiska verksamhet.

Kvalifikationer
Som ledare har du god empatisk förmåga, är lösningsfokuserad samt prestigelös. Du är en god kommunikatör med förmågan att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar. Vi skattar även din förmåga att inspirera medarbetare och elever högt.
Genomförda utbildningar och erfarenheter som riktas mot de arbetsuppgifter som beskrivs i arbetsbeskrivningen anses som meriterande. Du har arbetslivserfarenhet från det pedagogiska området och vi ser det som ett krav att du har kunskaper i utbildningssystem och styrdokument. Du behöver ha erfarenheter och kunskaper inom ledning av elevhälsa, pedagogisk ledning, organisation, ledning av kollegialt lärande, samt viss juridik.
Du har god datorvana och erfarenhet av att använda dig av datorn som ett verktyg i ditt dagliga arbete. Dina svenskkunskaper i tal och skrift liksom din dokumentationsförmåga är mycket goda. Du är legitimerad lärare och har arbetat som lärare och/eller biträdande rektor eller motsvarande tidigare. Vi ser det även som meriterande att du påbörjat eller slutfört den statliga rektorsutbildningen.
Vi följer den svenska läroplanen, men ser gärna att du har bra kunskaper i engelska då engelska är vårt arbetsspråk.
Intervjuer sker löpande.

Dela detta jobb

Logga
Biträdande rektor med ansvar för elevhälsa

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB