pedagogjobb.se

Biträdande rektor i Rinkebyskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-21

Ansök nu

Biträdande rektor i Rinkebyskolan

 

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga skolledare och lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa skolledarna och lärarna.

Rinkebyskolans vision: Våra elever ska, för att kunna följa sina drömmar, erbjudas undervisning av hög kvalitet och stöd. Tjänsten som biträdande rektor innehåller två uppdrag och ansvarsområden, att bistå rektor med ledningen av grundskolan samt ansvara för ledningen av IT-utvecklingen för både grund- och grundsärskolan.

Rinkebyskolan är en kommunal skola med 200 elever inklusive grundsärskola i Stockholms stad. Vi välkomnar alla elever i grundskolans årskurs 7 - 9 samt grundsärskolans årskurs F - 9. Skolan är belägen alldeles intill Rinkeby centrum med bra kommunikationer såväl med tunnelbana som bussar till pendeltågstationer.

Verksamhetsidén hos oss är att med små klasser, hög lärartäthet och hög andel välutbildade lärare ge eleverna goda förutsättningar att utveckla sina förmågor i alla ämnen. Vi satsar på hög lärartäthet med utbildad personal på alla positioner och i alla funktioner. Rinkebyskolan är en skola som präglas av mångfald och här arbetar personal och elever digitalt och språkutvecklande för att underlätta förståelse och kommunikation.

Rinkebyskolan har under höstterminen 2019 och under ledning av en på skolan anställd lektor intensifierat arbetet med att systematiskt utveckla undervisningen. Alla elever har varsin dator som hjälp i skolarbetet. Stockholms Stad erbjuder kommunikationsplattformar, administrativa hjälpmedel och planerings- och uppföljningsverktyg på en gemensam yta kallad Skolplattformen som används i den dagliga verksamheten.

Läs mer om vår skola på: https://rinkebyskolan.stockholm.se/ Vi söker nu en erfaren och rektorsutbildad biträdande rektor till Rinkebyskolan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en ledare som drivs av en vilja och ett engagemang att ständigt utveckla verksamheten, för barns och elevers förbättrade och lika möjligheter att utvecklas att nå sin fulla potential. Tillsammans med rektor och övrig skolledning driver du hela skolans utveckling framåt. Som biträdande rektor på Rinkebyskolan erbjuder vi ett omväxlande och ansvarsfullt arbete.

Du kommer att leda utvecklingen av användandet av digitala verktyg för hela verksamheten och ansvara för grundskolans personalgrupp gällande kompetensutveckling, personalfrågor och andra vanligtvis förekommande arbets-uppgifter för biträdande rektorer. Du bidrar till teamkänsla i en ledningsgrupp som utifrån beprövad erfarenhet och på vetenskaplig grund gemensamt arbetar för hela skolans utveckling.

Som skolledare motiverar du medarbetare och fördelar ansvar och befogenheter på det sätt som krävs för att nå gemensamma mål, du samordnar gruppen och skapar engagemang och delaktighet.

Kvalifikationer

För att bli vår nya biträdande rektor krävs

•lärarutbildning

•rektorsutbildning

•flera års erfarenhet av att arbeta som skolledare med ansvar för årskurserna 7-9

•gedigen erfarenhet av och kunskap om att arbeta med digitala verktyg och att leda ett arbete med en skolas digitalisering.

Som person är du noggrann och strukturerad och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har en positiv syn på verksamhets-utveckling. Du har ett högt kvalitetstänk och är väl medveten om mål och kvalitets-standard. Du är van att prioritera arbetsuppgifter i komplexa situationer. Du har erfarenhet av att arbeta i team med en tydlig roll och ansvarsområde. Du tar hänsyn till det större perspektivet och visar engagemang för hela skolans verksamhet i agerande och beslut.

Ytterligare meriterande för tjänsten är att du har erfarenhet av att leda professionsutveckling för skolans olika medarbetargrupper.

Varmt välkommen med din ansökan!
 

 

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Rekrytering kommer att ske löpande.

Dela detta jobb

Biträdande rektor i Rinkebyskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen