pedagogjobb.se

Logo

Biträdande rektor för Oxbacksenheten

Ansök nu

Biträdande rektor för Oxbacksenheten

Ledarskap i Södertälje  
Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer.  
I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap bottnar i en djup förståelse för vår värdegrund samt vilka krav vi ställer och vilka förväntningar vi har på ledarskap i Södertälje kommun.  
 
En dag på jobbet 
Som biträdande rektor på Mariekällskolan är ditt främsta uppdrag att tillsammans med rektor och ledningsgrupp utveckla och driva den pedagogiska verksamheten!
I tjänsten ingår personalansvar och du kommer att vara lönesättande chef. Mariekällsskolan är under upp- och utbyggnad vilket gör att du får möjlighet att vara med och planera för inköp av möbler samt delta i möten kring skolans fysiska miljö och byggnationer.
 
Vem är du? 
Ditt ledarskap präglas av att du är en tydlig, men lyhörd pedagogisk ledare och chef som kan driva processer. Det är också önskvärt att du kan skapa tydliga strukturer som ger god framförhållning vilket gynnar delaktigheten. 
Du är en förebild, kan fatta beslut, följa upp dem och återkoppla till medarbetarna. Du har ett ledarskap som engagerar medarbetarna.  
 
Krav: 
För att klara uppdraget förutsätter vi att du har en lärarutbildning i botten och är en erfaren ledare. Vi förväntar oss också att du har erfarenhet av att driva systematiskt kvalitetsarbete och har arbetat med kollegialt lärande.
 
Meriterande: 
Det är meriterande om du påbörjat eller genomgått rektorsutbildningen.
Erfarenhet av schemaläggning.
Personliga egenskaper: 
Som person är du prestigelös, uthållig, strukturerad och kommunikativ.  
 
Vi erbjuder dig  
En kommun där chefer möter en fungerande stödorganisation och en tydlig förväntan på det pedagogiska ledarskapet. I Södertälje har vi dessutom årsarbetstid och friskvårdspeng.
 
Välkommen till oss!  
Mariekällskolan ingår tillsammans med Oxbacksskolan i Oxbacksenheten. Enheten har sammanlagt 650 elever och ca 100 medarbetare. Båda skolorna ligger centralt i Södertälje och nära goda kommunikationer.
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Biträdande rektor för Oxbacksenheten

Södertälje kommun – Utbildningskontoret