pedagogjobb.se

Biträdande rektor f-3 till Maria Parkskolan

Ort
Utgår

2019-10-04

Ansök nu

Biträdande rektor f-3 till Maria Parkskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Maria Parkskolan är en F-9 skola i norra Helsingborg. På skolan går ca 900 elever. Skolan ligger i ett idylliskt och grönt område med stora parkområden intill. Stranden och havet har vi på ett skönt promenadavstånd, likaså den pulserande staden. Vi har också just invigt vårt nybyggda skolhus som ligger i utkanten av Mariastaden. Här går åk 6-9.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig en tjänst som ger dig möjlighet att leda och utveckla en skola som ligger i framkant och som vill!

Pedagogerna på skolan drivs av att skapa nya, inkluderande och kreativa lärmiljöer för eleverna. De arbetar med ett formativt arbetssätt som gör eleverna delaktiga och skapar egen drivkraft till högre måluppfyllelse. Skolan möter varje individ utifrån dess behov och anpassar sig efter eleverna inte tvärtom. Med ditt nära och utvecklingsorienterade ledarskap får de möjlighet att utvecklas och inspireras till ännu högre undervisningskvalité och arbetsmotivation med ett genuint elevfokus.

Att utvecklingsarbetet är evidensbaserat och bygger på analys ser du som en självklarhet och därför faller sig det systematiska kvalitetsarbetet som en naturlig del i ditt dagliga resonemang och arbete. Du har höga förväntningar på verksamheten och på ett inspirerande sätt som skapar delaktighet ser du till att de infrias både för elever och personal!

Du kommer att ha budget- och personalansvar tillsammans med rektor. Ditt ansvarsområde och personalansvar kommer vara för lärarna i åk 1-3 samt förskoleklass. Maria Parkskolan har ytterligare en biträdande rektor för F-3. Denna ansvarar för resurser och fritids. Ni kommer ha ett nära samarbete. Likaså kommer du ha ett nära samarbete med skolans ledningsgrupp som består av rektor och fyra biträdande rektorer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har mod och en vilja till att prova, inspirera och tänka nytt! Att få fortsätta driva utvecklingen på Maria Parkskolan ser du som en härlig utmaning.

Du har en pedagogisk utbildning, är väl förtrogen med grundskolans uppdrag. Vi ser även positivt på om du läste det statliga rektorsprogrammet och/eller motsvarande ledarskapsprogram. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en arbetsledande ställning på skola.

Som ledare är du utvecklingsorienterad och du tilltalas av att arbeta med inkluderande arbetssätt. Du ser det som en utmaning att få varje medarbetare att känna sig sedd utifrån sin kompetens och trivas. Ditt ledarskap medför både utvecklingsinriktade samtal och många skratt. Dina medarbetare vet att du tror på dem. Är man modig och vågar nytt så misslyckas det ibland men det ser du som lärdomar/erfarenheter som leder till ännu högre måluppfyllelse.

Att din personal, elever och vårdnadshavare alla är pusselbitar för att bygga den bästa skolan ser du som en självklarhet. Att skolans elever har olika bakgrund och erfarenheter ser du som en möjlighet för att ytterligare stärka elevernas självkompetens och pedagogernas erfarenheter och pedagogik. Du är en sann relationsbyggare och har en inkluderande människosyn. För dig finns inte problem utan bara nya lösningar, du gillar nya idéer och tar initiativ till förändring.

Du har förmågan att se delar likväl som helheter för att förstå hur olika saker hänger ihop. Din erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete gör att du har ett tydligt ledarskap men även att du har en förmåga att lätt gå från ord till handling.

Du stimuleras av att hitta möjligheterna för varje elev att bli sitt bästa jag! Din värdegrund speglar skolans läroplan och du har en genuin tro på att alla människor kan och vill utvecklas!
Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Övriga fackliga:

Lärarförbundet
Telefon: 042-10 54 94

Lärarnas riksförbund
Telefon: 042-10 59 98

Kommunal
Telefon: 042-10 50 helsingborg.skane@kommunal.se

Vision
Telefon: 042-10 50 93

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Biträdande rektor f-3 till Maria Parkskolan

Helsingborgs stad