pedagogjobb.se

Logga

Biträdande rektor

Ansök nu

Biträdande rektor

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.


UPPGÅRDSSKOLAN är en kommunal högstadieskola med elever i åk 7 – åk 9. Skolan är belägen intill Stenhamra centrum, Färingsö, Ekerö kommun. Skolan har ca 340 elever som är fördelade i klasser om ca 20 – 25 elever.
Vi är stolta över och värnar en lugn och trygg skolmiljö i fina lokaler med grönområden i direkt anslutning till skolan. Vi har ett starkt och kompetent lärarkollegium där man ges möjlighet att utveckla undervisningen och verksamheten samt sig själv som pedagog. Som pedagog stimulerar och bemöter du eleven utifrån elevens egna förutsättningar och behov. Som mentor är du för eleven den enskilt viktigaste personen på skolan – förmågor som att bygga relationer och inge mening och sammanhang är av stor vikt. Vi värnar om och arbetar för elevens rätt att utvecklas så långt som möjligt genom att hålla en högkvalitet i undervisningen och sätta elevens kunskapsutveckling i centrum.

 

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Ekerö är en relativt liten kommun – vilket gör chefernas roll ännu större och viktigare. Förtroendevalda och kommunledning har stor tillit till cheferna – du blir lyssnad på, kan planera din egen arbetsdag och har möjlighet att driva utveckling. Här värdesätter vi engagerade och kompetenta medarbetare och chefer – därför satsas det på kompetensutveckling, interna nätverk och kunskapsdelning. Hos oss finns all möjlighet att göra skillnad för såväl medarbetare som för medborgare.

Vi söker en biträdande rektor till vår fina skola. Du behöver ha erfarenhet av högstadiet och gärna då som biträdande rektor eller med annat ledningsuppdrag. Du kommer att tillsammans med rektor driva pedagogisk utveckling och pedagogiska processer på skolan. I vår organisation har vi årskursutvecklare, ämnesutvecklare och förstelärare som ett förlängt ledningsstöd i verksamheten. I tjänsten ingår även ett visst personalansvar. Vilka andra ledningsuppdrag som ingår beror på dina erfarenheter, kvalifikationer och kompetenser. Vi är en liten ledningsgrupp där vi hjälps åt med det mesta och där vi tar tillvara på varandras kunskaper, viktigt att man gillar att jobba i team och att vi kompletterar varandra. Vi ser gärna att du kan presentera egna pedagogiska hjärtefrågor och visioner som skolan kan ta del av. Våra fokusområden är specialpedagogik och samsyn i undervisningen/att bredda basen, fortsätta utveckla IKT och att utveckla elevernas förmågor (21st century skills).

Ledaregenskaper: Du behöver vara organiserad, noggrann och ansvarsfull. Vi vill också se att du är nyfiken och intresserad av att driva pedagogisk utveckling.
Du behöver ha god samarbetsförmåga och kunna vara flexibel. Du är van vid att arbeta målinriktat utifrån mål och styrdokument och du arbetar formativt med bedömning. Du är en god samarbetspartner som tillsammans med arbetslagen vill driva verksamhetsutveckling. Du känner dig väl förtrogen med digitala verktyg. Du är lösningsfokuserad och sätter alltid eleverna i centrum!

Känner du dig träffad av den beskrivningen och vill vara med och göra skillnad på riktigt, tveka inte att söka detta jobb!


Kvalifikationer
För att du ska lyckas med uppdraget ska du:

  • Du behöver vara behörig lärare och ha arbetat på högstadiet.
  • Tidigare ledningsuppdrag är meriterande.

Vi ser gärna att du också uppfyller följande kvalifikationer:

  • Du behöver vara van och intresserad av att arbeta med digitala verktyg och hjälpmedel.
  • Väl insatt i skolans styrdokument och van att arbeta i en målstyrd verksamhet.


Tillträde: 2020-02-01
Omfattning: 80-100%
Anställningsform: Tillsvidare

Referensnummer: 918-918/2019

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktinformation

Johanna Frisk
Rektor
08-124 578 04

Fredrick Tjus
Rektor/fackligt lokalombud Skolledarna
08-124 571 77

Dela detta jobb

Logga
Biträdande rektor

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen