pedagogjobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med många möjligheter. Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med ca 15 000 medarbetare. Förvaltningen ansvarar bland annat för kommunala grundskolor och gymnasieskolor i Stockholms stad.

Språkcentrum är en enhet inom avdelningen för stöd kring lärande och elevhälsa.

Språkcentrums uppdrag är att möjliggöra modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet för elever inom samtliga kommunala skolformer.

Språkcentrums verksamhet syftar till att upprätthålla och utveckla barns och ungdomars flerspråkighet samt bidra till ökad måluppfyllelse för elever med annat modersmål än svenska.

Ca 17 000 elever i grund- och gymnasieskolan får varje vecka modersmålsundervisning av språkcentrums 450 lärare. Modersmålsundervisning ges i ett 70-tal olika språk. 

Enhetens ledning och administration finns för närvarande på tre adresser. Planering för flytt till gemensamma lokaler pågår.

Vi söker dig som tycker det är viktigt att barn och ungdomar får möjlighet att utveckla sitt modersmål.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna såsom mycket god samarbetsförmåga, förmågan att kommunicera pedagogiskt och effektivt samt att arbeta självständigt och ta egna initiativ med såväl operativa som strategiska frågor. Du är noggrann, strukturerad, initiativrik, flexibel och uthållig. Du tar tag i dina arbetsuppgifter snabbt och med fokus på lösningar. Du är lyhörd och villig att bidra till en arbetsmiljö där alla känner engagemang och delaktighet.

Tjänsten som biträdande enhetschef kräver att du också har förmåga att och intresse av arbete med administrativa uppgifter. Bland annat i samband med att du tar emot beställningar av modersmålsundervisning och studiehandledning och tjänstefördelar efter dessa.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag är att tillsammans med enhetschef och övriga biträdande enhetschefer leda och utveckla verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och enhetens strävan att vara den bästa samarbetspartnern.

I uppdraget ingår:

 • Ingå i enhetens ledningsgrupp
 • Hantera beställningar från stadens skolor och utifrån dessa rekrytera lärare och tjänstefördela
 • Personalansvar för 40-50 ambulerande modersmålslärare
 • Inspirera och leda medarbetare och se till att undervisningen utförs med god kvalitet
 • Arbetsmiljöansvar
 • Systematiskt kvalitetsarbete
 • Budgetansvar
 • I övrigt, arbetsuppgifter på uppdrag av enhetschef

Kvalifikationer

Du har:

 • Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning
 • Erfarenhet av att leda stora personalgrupper
 • God IT-vana

Meriterande är dokumenterad erfarenhet av skolledarskap inom grundskola, gymnasieskola eller modersmålsundervisning samt rektorsutbildning.

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Biträdande enhetschef till Språkcentrum

Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Dela detta jobb