pedagogjobb.se

Sverkerskolan

Är du bibliotekarie med en bred syn på bibliotekets uppdrag? Vill du arbeta på en skola där du får vara med och utforma din tjänst?
Välkommen till Sverkerskolan!

Sverkerskolan är från höstterminen 2019 en skola F-9. Skolan ligger i hjärtat av Luthagen. Lågstadiet är inrymt i två vackra skolbyggnader från början av 1900-talet som är nyrenoverad. Skolan expanderar uppåt i åldrarna i närliggande lokaler. Sverkerskolan har länge varit en stimulerande och utvecklande miljö för elever och personal och har en lång tradition av pedagogisk utveckling och nytänkande. Skolan har genomgående goda resultat och elevernas trivsel är hög. I vår organisation har vi lärare med specialpedagogiskt uppdrag knuten till varje årskurs och ett väl utvecklat elevhälsoteam.

Här kan du läsa mer om Sverkerskolan (http://sverkerskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Bibliotikarien ska disponera sin tid proportionellt mellan skola, förskoleklass och fritids. På skoltid är fokus tänkt att ligga på läsning, skrivning och informationssökning inklusive källkritik. Under fritidstiden tänker vi oss ett fokus på läsutveckling och läxläsning. Vi hoppas även att du kan vara drivande i utveckling av digital kompetens både för elever och personal.

Vi söker en bibliotikarie som gärna vill finnas i ett sammanhang där en är med och utvecklar elevernas fritids och rastverksamhet med en bred syn på bibliotekets uppdrag. Verksamheten finns på två ställen och är i de högre åldrarna under uppbyggnad med en spännande möjighet i och med ombyggnation under nästa sommar.

Tankar kring utformningen av biblioteksverksamheten finns beskriven i skolans biblioteksplan som vi gärna skickar om du mejlar sverkerskolan@uppsala.se. Den som får tjänsten kommer dock ha frihet att utforma tjänsten tillsammans med oss.

Din bakgrund
Vi söker dig som har utbildning till bibliotekarie. Vi ser att du har god svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver att du har god digital kompetens.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jana Sondell, biträdande rektor, 072-574 77 14
Martin Winbo, psykolog, 072-596 89 86

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Sofia Wahlstedt, 072- 581 95 85

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Bibliotekarie till Sverkerskolan

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-20

Ansök nu

Dela detta jobb