pedagogjobb.se

Logga

Bibliotekarie till Norrtälje kommuns biblioteksverksamhet

Ort
Kategorier
Utgår

2019-07-14

Ansök nu

Bibliotekarie till Norrtälje kommuns biblioteksverksamhet

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten

Vill du bli vår medarbetare och vidareutveckla vår verksamhet? Vi söker en medarbetare vars fokus ska ligga på kontakten med låntagarna. Du är nyfiken på människor, är ledig och bekväm i samtalet och sätter biblioteksanvändarnas behov och önskemål främst. Du kommer att få stor frihet att utveckla och förbättra servicen och bemötandet gentemot låntagarna på våra bibliotek. Din kreativitet och idérikedom kommer att få stort utrymme.  

Arbetsbeskrivning

Som vår nya medarbetare finns det, förutom de ordinarie bibliotekarieuppgifterna, även möjlighet att arbeta med bland annat inköp, uppsökande verksamhet, evenemang, digital utveckling, webb med mera. Vad det blir bestäms av din kompetens och din inriktning. Viss kvälls- och helgtjänstgöring ingår.  

Kvalifikationer

Du arbetar självständigt, samtidigt som du fungerar bra tillsammans med andra, och ser värdet av samarbete. Vi värdesätter engagemang och driv lika mycket som erfarenhet. Vi vill att du är utåtriktad, driven, flexibel och kreativ och har god kännedom om IT och de möjligheter som den digitala utvecklingen kan erbjuda. Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och har god kännedom när det gäller litteratur. IT-verktyg, smartphones och sociala medier är självklara verktyg för dig. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi kommer att kontinuerligt utvärdera ansökningar under ansökningstiden.

Om arbetsplatsen

Norrtälje bibliotek är en verksamhet i stark utveckling och utnämndes t ex både 2015 och 2017 till årets Arenabibliotek. Vi består av 11 enheter (både bokbuss och bokbåt) och en förlagsverksamhet. Vill du arbeta i en organisation präglad av kreativitet, enkla beslut, lust, bred kulturverksamhet och digital inriktning så är du välkommen att söka. Norrtälje stad och kommun är även den i stark utveckling. Norrtälje stad bygger just nu bland annat en av Sveriges mest intressanta stadsdelar – Norrtälje hamn, och kommer att ha fördubblat sin storlek inom 10 år. Pendlingsmöjligheterna är mycket goda från Stockholm men även från Uppsala. Var 14 minut avgår en bekväm dubbeldäckarbuss från centrala Stockholm och tar endast ca 55 min.  

Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Dela detta jobb

Logga
Bibliotekarie till Norrtälje kommuns biblioteksverksamhet

Norrtälje kommun