pedagogjobb.se

Bibliotekarie med verksamhetsansvar till Närbiblioteket Ljungsbro

Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Bibliotekarie med verksamhetsansvar till Närbiblioteket Ljungsbro

Sista ansökningsdatum: 2020-10-25
Referensnummer: 5730

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Lisa Ekman, Verksamhetchef, 013-26 31 19, Lisa.Ekman@linkoping.se

Johanna Jungeklint, Facklig företrädare DIK, 013-206096, johanna.jungeklint@linkoping.se

Charlotte Carlsvärd, Facklig företrädare Vision, 013-263047, charlotte.a.andersson@linkoping.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, nio närbibliotek och en bokbuss.

Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Närbiblioteket i Ljungsbro är en arbetsplats med högt tempo och med stora möjligheter att påverka och skapa innehållet i verksamheten. Ljungsbro är även ett meröppet bibliotek. Vi förutsätter att du liksom vi sätter besökaren i centrum.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha rollen som verksamhetsansvarig på ett litet men mycket aktivt bibliotek. I ett team om tre skapar du tillsammans med dina kollegor, med hjälp av fantasi och kunskap, ett bibliotek som är angeläget och tillgängligt för alla. Verksamheten har stort fokus på barn men har besökare i alla åldrar och med vida intressen. 

Som verksamhetsansvarig på närbiblioteket har du ansvar för att samordna och utveckla verksamheten. Att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med invånare, lokala aktörer och biblioteksbesökare är viktiga arbetsuppgifter. Visst budgetansvar ingår.

I utvecklingsarbetet av verksamheten lägger du fokus där det behövs för tillfället. Du jobbar såväl för barn som vuxna och brett med alla grupper i samhället, exempelvis med utställningar och programverksamhet. Du arbetar utåtriktat i dialog med allmänheten, lokala aktörer och andra samarbetspartners internt och externt. Utöver verksamhetsansvaret ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

I tjänsten finns möjlighet att arbeta med organisationsövergripande utvecklingsuppdrag.

Kvalifikationer

Du är omvärldsorienterad, nyfiken och litteraturintresserad med examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vi söker dig som har intresse och gärna erfarenhet av verksamhetsledning på bibliotek. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt måste du tycka om att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter och kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du är kreativ och kommer med nya idéer. Du är bra på att engagera kollegorna och skapa en samsyn kring verksamheten. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-12-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. 

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5730

Dela detta jobb

Bibliotekarie med verksamhetsansvar till Närbiblioteket Ljungsbro

Linköpings kommun