pedagogjobb.se

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg. Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till invånare, besökare och företagare.

Folkbiblioteken i Ronneby består av stadsbibliotek samt filialbiblioteken i Bräkne-Hoby, Hallabro, Hjorthöjden, Kallinge och Listerby. Vi är 18 personer som arbetar i organisationen och är en enhet inom Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen. Vi har precis startat upp ett samverkansarbete för att skapa en gemensam bibliotekskatalog för kommunerna i Sölvesborg, Olofström, Karlshamn och Ronneby. Till hösten påbörjar vi arbetet med en ny biblioteksplan för 2020 och framåt.

Vi söker nu en bibliotekarie med uppdrag att arbeta läsfrämjande mot vuxna och med programverksamhet för den vuxna publiken. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER
I ditt arbete ingår att planera och ansvara för författarbesök, föreläsningar och bokpresentationer samt utställningsverksamhet i mindre skala och temaskyltningar i samverkan med dina kollegor. Det finns en programgrupp för barn, unga och vuxna som leds av dig. Programbudgeten är liten, så kreativitet och samverkan med andra är en nödvändighet. I tjänsten ingår även ämnes- och inköpsansvar samt disktjänstgöring med sedvanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär kvälls- och lördagstjänstgöring. Du ingår också i enhetens ledningsgrupp.

I ditt arbete har du kontakt ut mot lokala aktörer som studieförbund och föreningsliv och du verkar för att biblioteket ska vara en trivsam och intressant mötesplats för Ronnebys kommuninvånare.

Din placering är på stadsbiblioteket, men det kan förekomma arbete på biblioteksfilialerna både när det gäller disktjänstgöring och programverksamhet.

KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för uppdraget.

Du har bra litteraturkännedom. Dina it- och digitala kunskaper är goda. Tidigare arbete med programverksamhet är en fördel. Du har lätt för att ta initiativ, skapa kontakter och arbeta såväl självständigt som i samverkan. Som person är du utåtriktad och engagerad, har ett professionellt förhållningssätt till det du gör, är positiv och trivs med att arbeta för och med människor. Du bör ha lätt för att kommunicera i tal och i skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är önskvärt.

ÖVRIGT
Vi kommer att genomföra anställningsintervjuer löpande även under perioden när ansökningstiden är öppen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Bibliotekarie - läsfrämjare med programansvar

Företag Ronneby Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb