pedagogjobb.se

Bemanningsadministratör med IKT ansvar till Förskolor T1/Vasastaden

Ort
Utgår

2021-10-20

Ansök nu

Bemanningsadministratör med IKT ansvar till Förskolor T1/Vasastaden

Om arbetsplatsen

Våra förskolor ligger på T1 och i Vasastaden med behändigt gång- eller cykelavstånd från vår expedition, på Brunnsgatan 10 där det är nära till Linköpings stadskärna och stadbibliotek. På expeditionen sitter vårt team som med våra olika roller tillsammans leder Förskolor T1/Vasastaden. Teamet består av rektor, tre biträdande rektorer, en specialpedagog, en administratör samt vår nya bemanningsadministratör med IKT-ansvar. Samarbetet med vår administratör kommer bli viktigt i din roll som bemanningsadministratör hos oss.

Förskolor T1/Vasastaden har i dagsläget sammanlagt 9 förskolor. Området är i förändring och vi kommer från augusti 2022 även ha en förskola där vi har omsorg kvällar/nätter/helger. Våra förskolor är olika stora och med olika många anställda men sammanlagt har vi ca 100 fantastiska medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Att vara bemanningsadministratör hos oss innebär att vara ett stöd till ledningen och framförallt våra verksamheter. Du kommer att ha daglig kontakt och ge service till chefer och medarbetare ute i våra förskolor. Detta kommer ske både via telefon och e-post men också genom besök i verksamheterna för att lära känna verksamheterna, pedagogerna och den digitala strukturen.

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter såsom vikarieanskaffning, schemaplanering och även ansvar för IKT i våra förskolor. Du kommer att arbeta i huvudsak med att boka vikarier och fördela personal mellan våra olika förskolor. Den dagliga bemanningen kommer kräva din närvaro från ca kl. 07.00 på morgonen där du behöver se över och eventuellt omfördela personal mellan förskolor alternativt boka vikarier via Linköpings kommuns vikariehanteringssystem. Du kommer i nära samarbete med administratör arbeta med schemaläggning för korrekta löneutbetalningar. Alla som arbetar i förskolan jobbar #förvarjebarn, genom att bidra till fokus på kärnverksamheten, ett professionellt förhållningssätt samt långsiktighet och uthållighet.

Du kommer arbeta med olika administrativa system och fungera som en länk mellan förskolorna och den centrala vikariehanteringen. Du kommer också ha det övergripande ansvaret för IKT lösningarna i förskolan och kommer i det ansvaret också medverka i utbildning och utveckling av de verktygen i vår verksamhet. Du kommer ansvara för digitalutrustning, vara behjälkplig i att hålla den fungerande och ha kontakt med LKdata. Du kommer också ansvara för att våra medarbetare har den kompetens som krävs för att använda våra digitala system och stötta i dagliga frågor om system och utrustning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning, gärna med en pedagogisk inriktning. Vi ser gärna att du tidigare arbetat som barnskötare eller förskollärare i förskolan. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med schemaplanering och/eller att boka vikarier ser vi det som väldigt fördelaktigt. Vi ser gärna att du arbetat i systemen Google Drive, Infomentor, MDM/VPA, Heroma, Extens, Timecare och/eller Vikariebanken. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i svenska språket då det är en förutsättning för att kunna utföra förekommande dokumentation och kommunikation med andra.

Som person söker vi dig som är professionell, trygg och stabil samt har självinsikt. Du arbetar strukturerat och tar stort ansvar för ditt arbetsområde och för att hålla uppsatta tidsramar. Du har god serviceförmåga och kan se de behov som finns inom uppdraget. Vidare arbetar du bra med andra och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du ser helheten och det större perspektivet. Det är också viktigt att du ser till verksamhetens bästa och har mod att fatta de beslut som är viktiga för verksamheten.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7894

Dela detta jobb

Bemanningsadministratör med IKT ansvar till Förskolor T1/Vasastaden

Linköpings kommun