pedagogjobb.se

Logo

Barnskötare timvikarier till Södra centrumområdets förskolor i Solna

Företag Solna stad
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

Barnskötare timvikarier till Södra centrumområdets förskolor i Solna

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen
Södra centrumområdets förskolor söker timvikarier till våra förskolor Augustendal, Dungen och Fantasia. Förskolorna ligger i Skytteholm respektive Huvudsta.

Vad innebär arbetet?
Vi söker timvikarier som kan arbeta med kort varsel när vi har behov på förskolan. För rätt person kommer det även att finnas goda möjligheter till längre vikariat. Arbete i barngrupp och du både vill och kan arbeta med barn i förskolans alla åldrar. Hela arbetslaget samverkar kring dagens alla moment med fokus på att vi alla är varandras arbetsmiljö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller har någon annan relevant utbildning för att arbeta med barn i förskolan. Du har kunskap om barns utveckling, rättigheter och behov. Du är van vid att arbeta i enlighet med förskolans styrdokument och kan omsätta dina teoretiska kunskaper i det praktiska arbetet med barnen. Du är positiv och lösningsfokuserad, har förmåga att skapa goda professionella relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du är en engagerad och handlingskraftig pedagog som vill utveckla dig i din yrkesroll. Du är en medforskande och medupptäckande pedagog. Kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn i förskolan samt barn i behov av särskilt stöd är meriterande. Du behärskar svenska i både tal och skrift och är van användare av digitala verktyg.

Du ska kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete. Arbeta mot mål, men även kunna förändra inriktning när målen ändrar sig. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Förstå din roll och kunna se till hela verksamhetens mål. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot föräldrar och barn. Du arbetar bra med andra människor, är lugn, stabil och lyhörd samt har en positiv attityd till ditt arbete.

Vårt erbjudande
Våra tre förskolor befinner sig i ett utvecklingsskede med ny rektor sedan den 1 juli 2019, i området finns även ett ledningsstöd. Du får en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll samt att dela med dig av dina egna erfarenheter och kunskaper till oss för barnens bästa. 

Mer information och ansökan
Vi kommer att bjuda in till intervju med start i mitten av augusti. Om du blir inbjuden till intervju ska du ta med aktuellt examensbevis samt aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Om du inte har ett sådant rekommenderar vi att du beställer ett i samband med att du skickar in din ansökan. I din ansökan ska du uppge i vilken omfattning du kan och vill arbeta. Vi kan tyvärr inte svara på frågor under ansökningstiden.

Tjänsten är en en visstidsanställning vid behov med tillträde enligt överenskommelse. 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 12 augusti 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Barnskötare timvikarier till Södra centrumområdets förskolor i Solna

Solna stad