pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Barnskötare till Bigarråvägen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-04

Ansök nu

Barnskötare till Bigarråvägen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Om arbetsplatsen

 Förskolorna i området Sturefors, Bestorp, Brokind ligger nära naturen. Vår vision är "En förskola för alla där kunskap och människor växer”. Engagemang, kompetens och arbetsglädje är våra ledord. Som barnskötare i området kommer du att vara en del av ett arbetslag som ständigt lär och utvecklas. Här arbetar engagerade och stolta pedagoger med erfarenhet och kompetens. Fokusområde är språk och matematikutveckling och ett gemensamt tema är djur och natur. Vi arbetar i mindre barngrupper och vårt mål är att alla barn ska uppleva en rolig, trygg och lärorik förskolemiljö.

I förskoleområdet har vi tillgång till specialpedagog, förste förskollärare, hälsoinspiratörer, IKT-ansvarig och kulturombud. Vi satsar på att utveckla förskolans lärmiljöer för att skapa en mer lustfylld och lärande miljö. Som arbetsgivare vill vi ligga i framkant i det pedagogiska arbetet och ständigt utveckla våra arbetsmetoder. Vi vill också skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv genom förmånliga anställningsvillkor som utökad partiell föräldraledighet och generös friskvårdsersättning. Vi erbjuder även regelbunden fortbildning och kompetensutveckling. Vi söker barnskötare till förskolan Bigarråvägen som består av fyra avdelningar och ligger i ett nybyggt område i Sturefors, med närhet till ett lekvänligt eklandskap. Utanför förskolan har vi tillgång till en nybyggd lekplats med inriktning motorik och vi har tillgång till gymnastiksal. 

Varmt välkommen med din ansökan.

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är förskolans och pedagogernas uppdrag att ”stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet”.  

Som barnskötare har du kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidrar till att genomföra förskolans uppdrag.

Som barnskötare i förskolan är du delaktig i planering och genomföra de målstyrda processerna och undervisningen så att

  • omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet, 

  • genomförandet utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig, 

  • spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen, och 

  • pedagogiskt innehåll och miljöer inspirerar till utveckling och lärande och utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet.

I din roll som barnskötare ingår även att föra fortlöpande samtal med barnens vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomföra utvecklingssamtal.  

Som barnskötare i Sturefors, Bestorp och Brokind ansvarar du tillsammans med arbetslaget för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i utbildningen. Du planerar, genomför och dokumenterar det pedagogiska arbetet i förskolan. Du har starkt barnfokus och skapar miljöerna så det blir stimulerande och utmanande för barnens utveckling. Det systematiska kvalitetsarbetet ingår med självklarhet i ditt arbetssätt. 

Kvalifikationer

Du som söker har ha en genomförd gymnasie- eller vuxenutbildning inom Barn- och fritidsprogrammet, med relevant inriktning. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. 

I den här rekryteringen använder vi oss av tester i urvalsprocessen

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10077

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Barnskötare till Bigarråvägen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Linköpings kommun