pedagogjobb.se

Barnskötare i fritidshem till Vist skola/Norrbergaskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-25

Ansök nu

Barnskötare i fritidshem till Vist skola/Norrbergaskolan

Om arbetsplatsen

Vist skola är en F-6 skola med ca 300 elever och Norrbergaskolan är en F-2 skola med ca 120 elever till läsåret 2021/2022. Båda skolorna ligger i natursköna Sturefors, strax söder om centrala Linköping. Positiv anda och kollegialt lärande är i fokus hos oss. Skolans personal är indelade i ämneslag och pedagogiska team. Här finns en väl utvecklad fritidsverksamhet för alla åldrar.

Här arbetar engagerad personal med att eleven ska bli sitt bästa jag och nå så långt som möjligt. För att få bästa möjliga resultat har vi hela tiden eleven i fokus. Vi arbetar med tydlig återkoppling för att stimulera mot högre måluppfyllelse. På våra skolor ska alla elever känna sig trygga och utveckla sina sociala förmågor. Trygghet, glädje och lärande är våra ledord.

Under hösten 2022 inviger vi vår nybyggnation som innefattar en fullstor idrottshall, matsal samt bibliotek för både skola och allmänheten. Här har vi närhet till vacker miljö med en fin och välbesökt badplats.

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är fritidshemmens och pedagogernas uppdrag att ”stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.”  

Som barnskötare i fritidshem ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2022-06-09

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7869

Dela detta jobb

Barnskötare i fritidshem till Vist skola/Norrbergaskolan

Linköpings kommun