pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Barn- och utbildningschef till Nässjö kommun

Företag Nässjö kommun
Ort
Utgår

2022-01-23

Ansök nu

Barn- och utbildningschef till Nässjö kommun

Mitt i den pittoreska idyllen Småland, bland röda stugor med Bullerbykänsla, tonar något helt annat fram. Rebelliskt och levande. En plats med en egen stil som är formad av sin industriella historia och en touch av rock ’n roll. Det är Nässjö.

Vi söker nu en förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen som på ett målmedvetet sätt vill fortsätta utvecklingen av att erbjuda kommunens barn och unga en bra grund i livet genom högkvalitativ för- grund- och gymnasieskola. Din nya vardag kommer vara fylld av utmaningar där du till din hjälp har en organisation om ca 1100 anställda och en budget om ca 1050 msek.

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av kommunens största förvaltningar och arbetar med barn och unga från förskola till gymnasieskola.
Förvaltningens fokus är att fortsätta förbättra kunskapsresultaten samt att öka likvärdigheten i skolan och motverka segregation. Den strategiska kompetensförsörjningen är en viktig utmaning, liksom det långsiktiga förebyggande arbetet med trygghets- och säkerhetsfrågor. Förvaltningen har en god ekonomi som är i balans, men framtiden kommer att kräva ett kontinuerligt effektiviseringsarbete och förmåga att använda resurserna så optimalt som möjligt.

Nässjö kommun styrs via en tydlig styr- och ledningsmodell där bland annat ledarskapet utgår från ett tillitsbaserat ledarskap. Att leda arbetet med fortlöpande utveckling av förvaltningens organisation och ledarskap är därför en viktig uppgift för barn- och utbildningschefen.

Arbetsuppgifter:

Barn- och utbildningschefen är direkt underställd kommundirektören, ingår i kommunens ledningsgrupp och har ett funktionsansvar gentemot barn- och utbildningsnämnden.

Barn- och utbildningschefen är utbildningsförvaltningens högsta tjänsteperson och har i den rollen det yttersta ansvaret för förvaltningens verksamhet, ekonomi och personal. Förvaltningschefen har även det övergripande ansvaret för att verksamheterna uppnår de uppsatta målen.

Uppdraget innebär också ett ansvar för att medverka i kommunens övergripande och strategiska verksamhets- och utvecklingsarbete. Arbetet sker såväl i egen förvaltning som i samarbete med kommunens övriga förvaltningar. I rollen ingår även att samverka med övriga kommuner i regionen samt att ha goda kontakter med universitetet, näringsliv och offentlig verksamhet på orten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har flerårig chefs- och ledarerfarenhet och goda erfarenheter av att leda strategiskt inriktat arbete inom utbildningsområdet. Du har en akademisk grundutbildning sannolikt med pedagogisk inriktning.

Det är viktigt att du har goda kunskaper om offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet samt ett genuint samhällsengagemang. Du bidrar till att skapa ett gott samarbete med verksamhetsföreträdare och arbetstagarorganisationer och är van att hantera media samt att uppträda offentligt.

Vi söker en ledare som är strategisk, kommunikativ och som drivs av att se möjligheter till förbättring och samverkan. I din ledarroll är du resultat- och utvecklingsinriktad och du skapar delaktighet och förståelse för det strategiska uppdraget. Du har en god självkänsla och stabil inre trygghet som gör att du vågar utmana och har en förmåga att tänka nytt.

Vidare ser vi att du har förmågan att entusiasmera, visa tillit och omtanke, skapa arbetsglädje och ett gott samarbetsklimat, såväl internt som externt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Visma Recruit". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Arbetsgivarens referensnummer: A1078754

Upplysningar lämnas av:

AS&B Executive
E-post: conny.besterman@ asb-executive.se

Fackliga representanter nås via medborgarkontoret
Mobiltelefon: 0380-51 80 00

Dela detta jobb

Logo
Barn- och utbildningschef till Nässjö kommun

Nässjö kommun