pedagogjobb.se

Barn- och Elevhälsan söker skolpsykolog

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-22

Ansök nu

Barn- och Elevhälsan söker skolpsykolog

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt.

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Barn- och elevhälsan har en central organisation som består av enhetschef, psykologer, specialpedagoger, skolläkare, skolsköterskor, kuratorer, socialpedagoger, hörsellärare och administratör.
Barn- och elevhälsan finns involverade i förskolans, grundskolans och gymnasiets verksamheter. Du kommer att tillhöra ett tvärprofessionellt team som arbetar nära kollegor, skolledare och personal ute i verksamheten.

För mer information: https://www.katrineholm.se/forskola--skola/barn---elevhalsan.html

Arbetsuppgifter:

Barn- och elevhälsans psykologiska del består av tre heltidspsykologer. Vi ser den psykologiska kompetensen som en mycket viktig del i vår pågående utveckling av Barn- och elevhälsans arbete från förskolan och upp till gymnasiet.

Skolpsykologens roll är under ständig utveckling där de primära arbetsuppgifterna består av hälsofrämjande och förebyggande insatser på grupp- och organisationsnivå. För att underlätta detta arbete är skolpsykologen kopplad till specifika skolor för att skapa större möjlighet att bygga goda relationer till rektorer, skolpersonal samt de lokala elevhälsoteamen. Som skolpsykolog har du en viktig roll i det tvärprofessionella arbetet i att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Inom skolans ram har du möjlighet att utveckla arbetssätt som är gynnsamma för elever och personal. Detta arbete kan innefatta bland annat att arbeta konsultativt, att handleda, men även bedöma och utreda elevernas behov.

Som anställd vid Barn- och elevhälsan har du möjlighet att bidra till verksamhetens fortsatta arbete med utveckling av att höja elevernas hälsa och skolresultat i kommunen. Vi arbetar för att skapa en skola för alla med barns rättigheter i fokus.

Du har i din tjänst möjlighet till extern handledning samt kompetensutveckling. Även en möjlighet att läsa vidare till specialistpsykolog finns.

Barn- och elevhälsan är HBTQ-certifierad.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill utnyttja dina kunskaper som psykolog ur individ-, grupp- och organisationsperspektiv. Du som söker är legitimerad psykolog alternativt PTP-psykolog.
Körkort och tillgång till bil är önskvärt då arbetet innebär förflyttning inom kommunen.
Vi för journaler i PMO-datajournalsystem, så du bör ha vana av liknande arbete.

För att trivas hos oss behöver du kunna planera, strukturera och göra genomtänkta prioriteringar av ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du har god samarbetsförmåga och vilja ha ett nära gott samarbete med andra, att skapa och utveckla relationer är något som är självklart för dig. Du är nyfiken och har förmågan att relatera till det som sker i verksamheten på ett lyhört och smidigt sätt.

Vidare har du förmågan att vara självgående i ditt arbete och ta ansvar för dina uppgifter. Ditt arbete styr du självständigt över vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du ska själv kunna fatta nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde.

Du kommer i ditt uppdrag att arbeta mot förskolor och grundskolor F-6.
 

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2020-01-06. eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-11-22

Arbetsgivarens referensnummer: C32614/2019

Upplysningar lämnas av:

Helena Ohlsson
Enhetschef Barn- och elevhälsan
Telefon: 0150-578 18
E-post: helena.ohlsson@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Kendra Terpening
Leg. psykolog
Mobiltelefon: 070-386 26 11
Telefon: 0150-48 82 07

Dela detta jobb

Barn- och Elevhälsan söker skolpsykolog

Katrineholms kommun