pedagogjobb.se

Backluraskolan söker en IT samordnare/skolsekreterare VIK ett år

Ort
Utgår

2021-04-18

Ansök nu

Backluraskolan söker en IT samordnare/skolsekreterare VIK ett år

Arbetsplatsbeskrivning

Backluraskolan – skolan mitt i byn – är en kommunal skola som ligger Stockholm på gränsen till Järfälla. Vi har vackra naturområden i vår närhet som nyttjar mycket. Det är en trygg och trevlig skola där ”alla känner alla” känsla. Vi har ca 430 elever från förskoleklass upp till åk 6. Vi är ca 70 personal som jobbar här. Du kommer att ingå i vår administration där du blir en av nyckelpersonerna och vi hoppas att du ska trivas i vårt gäng.

https://backluraskolan.stockholm.se/ 

Arbetsbeskrivning

Skolan har fokus på förhållningssätt och arbetar sedan läsåret 18/19 med LIP (Lösningsinriktad pedagogik). Vi lägger stor vikt vid att få in mer rörelse i elevens hela dag. Vi har påbörjat ett tre-årigt samarbete med Synligt lärande/Challenging Learning. Målet med detta arbete är att synliggöra lärandet och att få eleven mer delaktig och förstå sitt eget lärande. Arbetet genomsyrar all vår verksamhet även vår administration. En god initiativ- och samarbetsförmåga är därför en förutsättning för att arbeta här hos oss.

Det är viktigt att du är duktig på att möta människor på ett bra sätt då du kommer att vara skolans ansikte utåt. Du är ofta vårdnadshavares/övriga besökares första kontakt med vår skola. På en expedition händer det väldigt olika saker och du måste kunna lägga ner dina administrativa uppgifter för att hjälpa kollegor eller elever. Att bygga goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare ser vi därför som en naturlig del i arbetet. I gengäld erbjuder vi dig ett stimulerande arbete med stor frihet under ansvar.

Det här en blandad tjänst där det ingår främst IT men också personal och elevadministration, praktiska saker på expeditionen. Du är skolans IT stödfunktion mot elever/personal gällande datorer och ipads. Du administrerar skolans IT konton och är skolans IT kontaktperson gentemot staden samt leverantörer. Du är social, strukturerad och effektiv. Du har en god teknisk kompetens samtidigt som du har god kännedom och förståelse för den pedagogiska verksamheten.

Det är meriterande om du har kännedom om stadens verksamhetssystem:

Barn-och elevregistret

Skolplattformen

Lisa Självservice

Agresso

Diabas

Sharepoint

Office 365

Övrigt

Det här är ett föräldravikariat på ett år.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Backluraskolan söker en IT samordnare/skolsekreterare VIK ett år

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen