pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Assistent/värd till Kulturskolan El Sistema Södertälje

Ort
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Assistent/värd till Kulturskolan El Sistema Södertälje

En dag på jobbet
El Sistema är en modell för inkluderande orkesterskola som nu finns i ett 60-tal länder. Här i Södertälje arbetar 12 pedagoger med gruppundervisning på symfoniorkesterns instrument. Vår verksamhet omfattar drygt 400 barn från förskoleklass och uppåt, i dagsläget arbetar vi i tre områden i Södertälje - Västergård, Saltskog och Hovsjö där vi också har egna lokaler och kontor. Vi ingår i Kulturskolan i Södertälje och är en kommunal verksamhet.

Assistenten/värden bistår elever, pedagoger och administration på Orkesterskolan El Sistema Södertälje i det dagliga arbetet samt utvecklingen mot de gemensamma verksamhetsmålen. Alla dagar ser olika ut, men en underliggande dagordning ser ut så här:
Du kommer till våra lokaler i Hovsjö på förmiddagen och stämmer av dagens arbete med kollegorna. Vid behov kontaktar du elever och vårdnadshavare och förmedlar information om exempelvis förändringar i schema och liknande. Innan lektionerna börjar möter du upp våra elever från Hovsjöskolans åk 2 på skolan och går med dem till våra lokaler. Därefter finns du med kring verksamheten och stöttar upp med det som behövs. Ibland kan detta betyda att du hoppar in i undervisningen som extra vuxen. 

Tjänsten är ett vikariat på 50% med tillsättning så snarast möjligt Därmed sker urval löpande. Arbetstiden är generellt förlagd till tisdag, onsdag, torsdag mellan 12:00 – 18:30. Visst helg- och lovarbeteförekommer.

Vem är du? 
Krav:
- Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.
- Goda kommunikationsfärdigheter.
- Du skriver och talar svenska och engelska obehindrat, samt talar och skriver minst ett ytterligare språk som är brett representerat i målgruppen, gärna arabiska
- B-körkort.

Meriterande:
- Erfarenhet av El Sistema-verksamhet eller liknande.
- Kunskap om närområdet.

Personliga egenskaper:
- Du är en stabil, modig, kommunikativ och lösningsorienterad person
- Du har ett stort socialt engagemang och god empatisk förmåga
- Du har ett förhållningssätt med tro på elevers delaktighet
- Du är engagerad i utbildningens samt kulturens roll för samhällets utveckling
- Du har en stark tilltro till musikens kraft
- Du är intresserad av att, tillsammans med dina kollegor, utveckla verksamheten
- Du har eget driv, är samarbetsinriktad och blir inspirerad av att arbeta i team med kollegor
- Du har en hög grad av ansvarskännande och kan arbeta både självständigt och i grupp
För att trivas hos oss behöver du vara utåtriktad och tycka om barn. Vi förväntar oss att du aktivt och engagerat arbetar tillsammans med övrig personal, elever och föräldrar för att nå våra gemensamma mål. Vårt verksamhetsfokus är att alltid leverera musikalisk utbildning av högsta möjliga kvalitet till våra elever, att ha låg tröskel men hög professionalitet. Vi ställer mycket sällan in lektioner och aktiviteter , utan gör alltid vårt yttersta för att anpassa oss i arbetslaget och lösa situationen tillsammans. Vi tar oss löpande an nya samarbeten och projekt som stödjer vår vision, även om det innebär att en extra växel måste läggas in.
Allt detta innebär att arbetsbelastningen periodvis kan vara hög och att flexibilitet är ett måste i denna tjänst. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
 

Vi erbjuder dig 
Vi erbjuder dig ett dynamiskt och utvecklande jobb tillsammans med kompetenta kollegor i en spännande kommun. Du har även en hel del förmåner som anställd i Södertälje kommun, inte minst ett generöst friskvårdsbidrag. 
För mer detaljerad information kring våra förmåner läs mer på vår externa hemsida.

Välkommen till oss!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Assistent/värd till Kulturskolan El Sistema Södertälje

Södertälje kommun – Utbildningskontoret